Obavijesti

Sport

Komentari 27

Jose II u svemu bolji od Josea I; Pep: Moramo se popraviti

Jose II u svemu bolji od Josea I; Pep: Moramo se popraviti
1

Real je u drugoj Mourinhovoj sezoni bolji od Reala u prvoj sezoni portugalskog maga. I to ne u nekim elementima, nego baš u svemu! Silno su napredovali...

VIDEO

Pep Guardiola, trener nogometaša Barcelone, branitelja naslova prvaka Španjolske, priznao je da u ovome trenutku Real Madrid igra bolji nogomet od njegove ekipe...

Nakon subotnjeg poraza u gostima kod Getafea 1-0, Barcelona zaostaje za Real Madrido, šest bodova nakon 13 odigranih rundi. Nije to dobra vijest za navijače katalonskog giganta, tim više jer se bliži ''clasico'', koji je na rasporedu 10. prosinca u Madridu.

Prije toga će Barcelona odihrati još dvije utakmice u prvenstvu, već u utorak protiv Rayo Vallecana u unaprijed zakazanom ogledu 17. kola, te nakon toga protiv Levantea, također kod kuće.

- Ne možete uvijek biti na vrhu. Istina je da po prvi puta kaskamo za jednom momčadi. To i nije čudno, ako znate da u Real Madridu imate glavnog rivala. Znamo da su oni vrlo snažna momčad od koje ćemo svejedno nastojati biti bolji. Morat ćemo se popraviti, inače nećemo moći do titule. Mi smo na dobroj razini igre, ali to trenutno nije dovoljno za prvo mjesto. Borit ćemo se žestoko do kraja ove sezone. Ne znam hoće li to biti dovoljno za osvajanje naslova, ali znam da ćemo dati sve od sebe – rekao je Guardiola.

Odbio je 40-godišnji stručnjak špekulacije o krizi.no, rekao je kako ne zna odgovor na pitanje zbog čega ove sezone njegova momčad na gostovanjima igra puno lošije nego na svom terenu.

- Ne bih rekao kako je ovo najdelikatniji trenutak otkad sam ja trener u klubu. Loši na gostovanjima? Ne postoji tu samo jedan faktor kojim bi se to moglo objasniti. Svaka gostujuća utakmica je teška. Niti na jednoj nismo igrali loše, svaki puta smo imali više prilika od naših suparnika – zaključio je Guardiola.

Marca: Mourinho II baš u svemu bolji od Mourinha I

- Moje druge sezone u klubovima su uvijek bile najbolje – riječi su portugalskog trenera Real Madrida Josea Mourinha. 

Zasad je njegova momčad statistički apsolutno opravdala tu tezu...

Real Madrid u drugoj Mourinhovoj sezoni je bolji od Reala u prvoj sezoni portugalskog maga. I to ne u nekim elementima, nego baš u svemu! Ne postoji statistika, u prvenstvu ili Ligi prvaka, u kojoj je ''kraljevski klub'' u ovoj fazi prošle sezone bio bolji nego ove sezone.

Takav zaključak donijela je Marca, ponudivši usporedbu prošle i ove sezone nakon odigranih 13 rundi u Primeri.

Prošle sezone je Real Madrid u 13. kolu izgubio ''el clasico'' na stadionu Camp Nou od Barcelone s 5-0. Nakon te utakmice zauzimao je drugo mjesto s dva boda manje od vodeće Barcelone.

Sada je nakon 13 odigranih kola vodeći sa šest bodova prednosti pred Barcelonom. Ovo je prvi puta da Barcelona pod vodstvom Pepa Guardiole nije na vodećoj poziciji u ovoj fazi prvenstva.

Real Madrid je prošle sezone u prvih 13 nastupa prikupio 32 boda. Ove sezone dva više. Prošle sezone je zabio 33 gola u prvih 13 utakmica, ovom prilikom čak 13 više. Primio je u prvih 13 utakmica u prošloj sezoni 11 golova, sada jedan manje.

Napredak momčadi također je imao veliki utjecaj na udarni napadački trio. Cristiano Ronaldo postigao je u prvenstvu četiri pogotka više nego u istoj fazi prošle sezone, Gonzalo Higuain pet, a Karim Benzema sedam! Ukupno su njih trojica kombinirano postigli 16 golova više nego u istom periodu prije godinu dana.

Real Madrid je napredovao i u Ligi prvaka. Doduše, i prošle sezone je predvodio skupinu, ali s 13 bodova nakon pet odigranih utakmica, dok je ove sezone osvojio maksimalnih 15.

Na kraju, spomenimo da je Real Madrid trenutno na 13 pobjeda u nizu u svim natjecanjima, devet u Primeri i četiri u Ligi prvaka, što je i najduži niz u Mourinhovoj trenerskoj karijeri.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 27

VIDEO

HNL transferi: Dinamovac je na izlaznim vratima, mladi igrač Hajduka mogao bi srušiti rekord
PRATITE UŽIVO

HNL transferi: Dinamovac je na izlaznim vratima, mladi igrač Hajduka mogao bi srušiti rekord

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Dok neki već znaju gdje će nastaviti karijeru, mnogi će tek odabrati novi klub. O svemu što se tiče prijelaznog roka u HNL-u, moći ćete čitati ovdje

Hajduk na liniji s Kluivertom, legendom Ajaxa! Bio je blizu, ali Kale još traži u Poljskoj i Italiji
POLJUD ČEKA BIJELI DIM

Hajduk na liniji s Kluivertom, legendom Ajaxa! Bio je blizu, ali Kale još traži u Poljskoj i Italiji

Kad bi Nizozemac zasjeo na klupu, bilo bi to vjerojatno najveće strano ime koje je Hajduk ikad doveo. Patrick Kluivert je najmlađi strijelac u finalima Lige prvaka, zabio je za pobjedu Ajaxa 1-0 nad Milanom 1995.
Kao Dani Olmo, samo lijevi bek: Dinamo 'krade' Romi dragulja koji je prošao školu Barcelone?!
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Kao Dani Olmo, samo lijevi bek: Dinamo 'krade' Romi dragulja koji je prošao školu Barcelone?!

Dinamov sportski direktor prije nekoliko dana je u najvećoj tajnosti otputovao je u Rim i, kako ekskluzivno doznajemo, na dobrom je putu da iz Rome dovede supernadarenog 19-godišnjaka Jana Oliverasa Codinu