Obavijesti

Sport

Komentari 26

Joshua izgleda bolje no ikad: Jedva čekam subotu i taj meč

Joshua izgleda bolje no ikad: Jedva čekam subotu i taj meč
3

Za Joshuu će ovo biti najteži ispit nakon meča protiv Klikčka, a jedini poraz Povjetkin ima upravo protiv Klička. Borba je na rasporedu u subotu na Wembleyu koji je rasprodan...

VIDEO

Svjetski boksački prvak po verzijama  WBA, IBF, WBO i IBO, Anthony Joshua, u subotu će na Wembleyu po šesti put pokušati obraniti naslov. Protivnik u tom meču će mu biti najteži izazov nakon Klička, a riječ je o Rusu Aleksanderu Povjetkinu

Prvak izgleda maksimalno izrezano, poput terminatora, zaista bolje nego ikad. To i sam Joshua priznaje te govori kako se osjeća jačim no ikad.

- Moje tijelo kao da se "isključilo" i nanovo izgradilo kao nikada prije. Ja se tako volim boriti. Jedva dočekam tjedan borbe kada se mogu totalno koncentrirati na meč. 

Anthony Joshua & Alexander Povetkin Press Conference

Joshua se na Wembley vraća nakon 2017. godine kada je srušio Klička.

- Za mene je nešto predivno što se vraćam ovdje. Vrijeme je da opet pokažem svoje sposobnosti, a osjećam se jako mirno i opušteno. Ovo nije ništa novo za mene kao što je bilo prvi put kad sam se borio za naslov, osjećam da je ovo moj dom. On je jedan od najlakših teškaša, jako je brz i eksplozivan boksač, a ujedno i vrlo snažan. Radio sam s nekoliko boksača koji su slični njemu - rekao je Joshua iskazavši poštovanje prema svome protivniku te se našalio.

- Nadam se, Aleksander, da ćeš uživati u životu na nekome brodu nakon borbe.

Rus Povjetkin u meč ulazi maksimalno hrabro i koncentrirano, bez obzira na to što će s druge strane stajati terminator Joshua. 

- Osjećam se stabilno mentalno. Miran sam, ali sam i impresioniran kako izgleda Wembley. Ako pobijedim Joshuu, imat ćemo ovdje revanš, a bit će mi jako drago vratiti se opet ovdje - rekao je Povjetkin kojemu je jedini poraz u karijeri onaj od Klička.

- Joshua je jedan od najjačih na svijetu, ali jako sam sretan što ću se boriti i jedva čekam subotu da meč počne. Ja nemam ništa izgubiti, a Anthony je taj koji ima veliki pritisak na svojim leđima jer se bori u svojoj zemlji. Prije me brinulo to što sam sitniji nego ostali teškaši, no ne brine me to više. I najveći boksači imaju svoje slabosti.

Povjetkin je dva puta pao na doping testu, a sad kaže kako je sve to iza njega i da želi mlade boksače educirati da ne koriste nikakve dopinge. 

Ovo će biti borba između dvojice osvajača olimpijskog zlata, Povjetkin je do tog naslova došao 2004. godine u Ateni dok se Joshua s naslovom okitio 2012. godine u Londonu. No, Rus govori kako je tad skoro odustao od boksa.

Anthony Joshua & Alexander Povetkin Public Work-Outs

- Nisam htio više boksati. Počeo sam jedino jer mi je tata rekao da se moram obraniti. Bio sam jako mršav i bilo mi je bitno da me nitko ne maltretira - zaključio je.

Borba je na raspored u subotu navečer (22:05, RTL), a ruskom borcu ovo će biti druga borba za naslov. Biti će to sigurno spektakularna borba, no apsolutni favorit je Britanac koji je već u par navrata pokazao svoju fizičku snagu i superiornost

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom