Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
1 komentara

Josip Sesar: Razmišljao sam kao trener dok sam još igrao

NAJVEĆA POBJEDA Josip Sesar kao trener Gorice u Zadru je ostvario najveću pobjedu svoje mlade trenerske karijere. "Preferiram Euroligu, a trener broj jedan mi je Željko Obradović", kaže

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Osjetim na igračima da su puno više motivirani protiv ABA-ligaša. I protiv Cedevite smo bili odlični, a pobjedom u Zadru pokazali smo da nismo slučajno u Ligi za prvaka, rekao je Josip Sesar, čija je Gorica šokirala Zadar u Višnjiku. Iako mu je to tek druga pobjeda u sedam kola, vidi se da ima potencijala.

- Je, ovo mi je najveća pobjeda, ali zaista se ne opterećujem. Imam svoje vizije i uzore, ali ako nemaš takve igrače, moraš unositi svoje ideje. Na meni je da olakšam momcima i da ih što bolje pripremim, a za Zadar smo se pripremili vrhunski - kaže Sesar.

Većina ljudi koja ga se sjeća kao igrača ne bi pomislila da će uopće postati trener, a kamoli u tome biti uspješan. No s 38 godina već im pokazuje da su u krivu.

- Sve je stvar percepcije. I dok sam igrao na sve sam gledao kao trener. Ambicije? Ne opterećujem se. Jedna dobra sezona može te dignuti, a 2-3 loše utakmice vratiti dolje. Radim na sebi, to je najvažnije.

Uoči sezone cilj je bio ostanak u ligi bez stresa, a on je uveo klub u Ligu za prvaka. Klub u kojem su najpoznatija prezimena sinovi slavnih trenera Ace Petrovića i Dražena Anzulovića, a za nositelje igre prosječni košarkaški sladokusac nikad nije čuo.

- Papac je junior Zagreba, koji je bio vrlo talentiran. Konjevića smo doveli kao slobodnog igrača, Zrnić je igrao u Zaboku i Križevcima, Prgometa sam doveo iz A2-lige, a najveća nam je sreća bila što je Ante Mašić bio slobodan, potpisao je otvoreni ugovor pa ostao do kraja sezone i, eto, u petak preuzeo odgovornost posljednjeg šuta te donio nam pobjedu u Višnjiku - ispričao je Sesar.

Naši partneri pišu
Message