Obavijesti

Sport

Komentari 1

Josip Sesar: Razmišljao sam kao trener dok sam još igrao

Josip Sesar: Razmišljao sam kao trener dok sam još igrao
1

NAJVEĆA POBJEDA Josip Sesar kao trener Gorice u Zadru je ostvario najveću pobjedu svoje mlade trenerske karijere. "Preferiram Euroligu, a trener broj jedan mi je Željko Obradović", kaže

VIDEO

Osjetim na igračima da su puno više motivirani protiv ABA-ligaša. I protiv Cedevite smo bili odlični, a pobjedom u Zadru pokazali smo da nismo slučajno u Ligi za prvaka, rekao je Josip Sesar, čija je Gorica šokirala Zadar u Višnjiku. Iako mu je to tek druga pobjeda u sedam kola, vidi se da ima potencijala.

- Je, ovo mi je najveća pobjeda, ali zaista se ne opterećujem. Imam svoje vizije i uzore, ali ako nemaš takve igrače, moraš unositi svoje ideje. Na meni je da olakšam momcima i da ih što bolje pripremim, a za Zadar smo se pripremili vrhunski - kaže Sesar.

Većina ljudi koja ga se sjeća kao igrača ne bi pomislila da će uopće postati trener, a kamoli u tome biti uspješan. No s 38 godina već im pokazuje da su u krivu.

- Sve je stvar percepcije. I dok sam igrao na sve sam gledao kao trener. Ambicije? Ne opterećujem se. Jedna dobra sezona može te dignuti, a 2-3 loše utakmice vratiti dolje. Radim na sebi, to je najvažnije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Uoči sezone cilj je bio ostanak u ligi bez stresa, a on je uveo klub u Ligu za prvaka. Klub u kojem su najpoznatija prezimena sinovi slavnih trenera Ace Petrovića i Dražena Anzulovića, a za nositelje igre prosječni košarkaški sladokusac nikad nije čuo.

- Papac je junior Zagreba, koji je bio vrlo talentiran. Konjevića smo doveli kao slobodnog igrača, Zrnić je igrao u Zaboku i Križevcima, Prgometa sam doveo iz A2-lige, a najveća nam je sreća bila što je Ante Mašić bio slobodan, potpisao je otvoreni ugovor pa ostao do kraja sezone i, eto, u petak preuzeo odgovornost posljednjeg šuta te donio nam pobjedu u Višnjiku - ispričao je Sesar.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener