Obavijesti

Sport

Komentari 3

Jozinović ide po kup i Europu: Plaće dobre, cijene ludo visoke

Jozinović ide po kup i Europu: Plaće dobre, cijene ludo visoke
1

Ponuda ima, i zimus sam mogao u Poljsku, ali me klub nije pustio. Rekli su da moram ostati barem do ljeta. Evo, stiglo je ljeto pa ćemo vidjeti kakvi su im planovi, kaže Jozinović

VIDEO

Iako se većina reprezentacija već uvelike priprema za Europsko prvenstvo u Francuskoj, u nekim zemljama poput, primjerice, Švicarske, sezona još uvijek nije gotova. Završava u nedjelju finalom kupa, u kojem se sastaju novopečeni drugoligaš Zürich i Lugano našeg Gorana Jozinovića.

Pobjedom nad St. Gallenom 3-0 u zadnjem kolu Lugano je proteklog vikenda izborio opstanak u švicarskoj Super Ligi, a u finalu kupa u nedjelju će se sastati sa Zürichom koji je ispao iz lige!

- Tako se poklopilo, i mi i oni smo ušli u finale kupa, a do zadnjeg kola borili smo se za ostanak. Na koncu smo mi ostali, a oni ispali, što je bio veliki šok za sve. Zürich je u švicarskim okvirima veliki klub, i svi su nekako navijali da oni ostanu u ligi - ispričao nam je Goran Jozinović, koji je zadovoljan svojim igrama u prvoj sezoni u Švicarskoj.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Trener Zdeněk Zeman isprva mu nije davao previše prilike, ali što je sezona više odmicala, Jozinović je igrao sve više, a u proljetnom dijelu sezone postao je nezamjenjiv.

- Na koncu ću skupiti oko 25 nastupa, što je solidno za prvu sezonu. Trebalo je malo vremena za prilagodbu, ali sada je već lakše. Cilj je bio izboriti ostanak, to smo ostvarili, a sada bismo sezonu mogli okruniti i osvajanjem kupa.

Nakon što je osvojio kup s Hajdukom, Jozinović bi mogao do istog trofeja i u svojoj  prvoj sezoni u Švicarskoj.

- Bilo bi lijepo. Vjerujem da smo bolji od njih, da ih možemo dobiti, ali i oni će sigurno željeti osvajanjem kupa popraviti dojam nakon ispadanja iz lige i izboriti Europu. Švicarska liga je jaka, samo je deset klubova, a čak šest ide u europska natjecanja. Basel ide direktno u Ligu prvaka, Young Boys u kvalifikacije, Luzern, Grasshoppers i osvajač kupa u EL, kao i Vaduz, kao predstavnik Lihtenštajna. Sada će i druga liga biti strašno jaka, osim Züricha, tu je i vrlo jaki Aarau, a Wil 1900 su kupili Turci, doveli nekoliko igrača iz Fenerbahčea, koje plaćaju i preko 500.000 eura godišnje, tako da i oni žele prvo mjesto.

Kava i sladoled za 100 eura?!

U Švicarskoj se dobro plaća, no i život je jako skup.

- Plaća se doista dobro, teško se požaliti na uvjete, ali što to vrijedi kad su ovdje cijene astronomske. Nekidan sam izašao s društvom na kavu i sladoled, na koncu je za nas šestoricu račun izašao preko 100 franaka, što je tek nešto manje od 100 eura!? Treba dobro paziti gdje izlaziš - nasmijao se Jozinović, koji još uvijek nije siguran gdje će igrati naredne sezone.

- Ponuda ima, i zimus sam mogao u Poljsku, ali me klub nije pustio. Rekli su da moram ostati barem do ljeta. Evo, stiglo je ljeto pa ćemo vidjeti kakvi su im planovi, što će reći trener... Meni se nigdje ne žuri, imam ugovor.

Bez obzira na izboreni ostanak, pa čak i eventualno osvajanje kupa i priliku za nastup u Europi, Zdeněk Zeman je na izlaznim vratima Lugana.

- Čuo sam i ja te priče, ali ništa konkretno. Čitao sam i da je jedan od kandidata za trenera Nenad Bjelica, kojega se povezuje i s Hajdukom, ali za sada nema ništa konkretno - zaključio je Jozinović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići