Obavijesti

Sport

Komentari 38

Juan Mata potpisao za United za rekordnih 45 milijuna eura!

Juan Mata potpisao za United za rekordnih 45 milijuna eura!
2

Oduševljen sam. Došlo je vrijeme za novi izazov, a United se jednostavno ne odbija, rekao je Juan Mata koji je na Old Trafford stigao iz Chelseaja za 45 milijuna eura...

VIDEO

Sad je službeno. Španjolski nogometni reprezentativac i dojučerašnji član Chelseaja, Juan Mata, potpisao je ugovor s Manchester Unitedom. Klub je potvrdio transfer na službenoj stranici, a Mata je stigao za 45 milijuna eura što je rekordan iznos koji je United platio za jednog igrača.

Juan Mata stigao je u subotu helikopterom u Manchester na liječnički pregled. Obavio ga je i navečer potpisao ugovor s "crvenim vragovima". Iako United nije precizirao na koliko je Mata potpisao, engleski mediji pišu kako je Španjolac stavio potpis na četiri i pol godine vjernosti.

Prije nego je otišao na liječnički pregled, Juana Matu upoznao je menadžer Uniteda, David Moyes. Malo su popričali i rastali se uz smiješak. Kad je sve bilo gotovo, Moyes je bio oduševljen novim pojačanjem.

- Juan je jedan od najboljih razigravača danas. Pravo je zadovoljstvo imati takvog igrača u momčadi. Ali on je tek prvi od pojačanja koje namjeravamo dovesti - rekao je David Moyes.

Juan Mata je također bio presretan.

- Oduševljen sam. Došlo je vrijeme za novi izazov, a United se jednostavno ne odbija - kazao je španjolski nogometaš.

Juan Mata stigao je u Chelsea 2011. godine iz Valencije. Dolaskom Josea Mourinha njegova pozicija u prvih 11 više nije bila tako sigurna. Chelsea ga je pustio u United, a Mourinho se nije previše zabrinjavao.

- Dovest ćemo nekoga drugoga. Pitao sam ga je li siguran da želi ići, potvrdio mi je i pustili smo ga. Zar smo trebali stopirati transfer jer nam United nije htio prodati Waynea Rooneya? Naravno da nismo. To je bila njihova odluka - kazao je Jose Mourinho.

Mata nam je priznao 2010. godine: Navijam za Manchester United

Juan Mata našem je novinaru 2010. godine priznao da sanja zaigrati u dresu Manchester Uniteda. U Varaždinu je gostovala mlada španjolska reprezentacija. 

Dobili su Hrvatsku 3-0, a jedna od glavnih zvijezda "furije" bio je Mata. Španjolski novinar dao je Mati crveni dres, a ovaj ga je spremio u torbu. Naš je novinar pitao Matu je li to dres Manchester Uniteda, a ovaj mu je priznao.

- Da, to je Unitedov dres. Veliki sam navijač Manchestera i jednog dana želim igrati na Old Traffordu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!
NIKAD NE OTPISUJ NIJEMCE

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!

Prije tjedan dana Montpellier je potukao Kiel s 39-30, mnogi su ga otpisali unaprijed, ali takvo što se ne radi protiv Real Madrida u nogometu i Kiela u rukometu. I Montpellier je dobio lekciju, dok je Karabatić odigrao zadnju europsku utakmicu
Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz