Obavijesti

Sport

Komentari 54

'Jučer sam šetao s kravama, a danas treniram igrače Barce!'

'Jučer sam šetao s kravama, a danas treniram igrače Barce!'
1

Zahvalan sam ovoj instituciji, njenom predsjedniku i najbližim suradnicima na prilici koju su mi pružili. Ni u najluđim snovima nisam mogao zamisliti da ću biti ovdje, rekao je Setien na predstavljanju...

VIDEO

Nakon dvije i pol godine i 145 utakmica, Ernesto Valverde napustio je klub. Loši rezultati i preveliki pritisak koštali su ga posla u Kataloniji, a naslijedio ga je bivši trener Betisa Ernesto Quique Setien (61).

Pokretanje videa...

00:14

Navijačkom puku i ne baš previše poznat, a trenerska karijera ga je od poznatijih klubova odvela u Las Palmas i Betis. Iako nema uspješnu i bogatu trenersku karijeru iza sebe, riječ je o treneru koji gaji napadački stil nogometa, a to je ono što navijači i čelnici traže. Na oko lijep, ali i efikasan nogomet. A taj segment kao da je izostao kod Valverdeove Barce.

Šahist koji voli Cruyffa i Lea: Kad on ode, ostat će nam suze
Šahist koji voli Cruyffa i Lea: Kad on ode, ostat će nam suze

Katalonci su danas predstavili novog trenera koji obožava Johanna Cruyffa i pravi je maestro u šahu.

- Zahvalan sam ovoj instituciji, njenom predsjedniku i najbližim suradnicima na prilici koju su mi pružili. Ni u najluđim snovima nisam mogao zamisliti da ću biti ovdje. Vrlo sam emotivna osoba i danas je veoma emotivan dan za mene - rekao je Setien na predstavljanju.

Cardiff City v Real Betis - Pre-Season Friendly - Cardiff City Stadium

On je u prosincu 2018. godine srušio Barcu na Camp Nou 4-3 i tada je katalonska javnost upoznala njegovu efikasnu i napadačku igru. I sam Sergio Busquets toliko je bio zadivljen da mu je nakon utakmice poklonio dres s posebnom porukom.

- Za Quiquea s poštovanjem i divljenjem zbog načina na koji vidite nogomet. Zagrljaj - napisao mu je tada veznjak Barcelone.

Godinu i tri mejseca nakon te utakmice, Setien je stigao na Camp Nou kako bi preporodio Katalonce koji se nalaze u krizi. I sam Setien je priznao da ga je iznenadio ovaj poziv te da i dalje nije svjestan svega.

Quique Setien unveiled as FC Barcelona new coach

- Pokušat ću na igrače prenijeti entuzijazam i želju koje imam. Jučer sam šetao s kravama u svom selu, a danas u Barceloni treniram najbolje igrače na svijetu. Imam vrlo jasna načela. Uvijek saslušam sve, ali teško će mi itko iz glave izbaciti ono u što sam uvjeren. Prvi će braniti svoje igrače i umrijeti za svoje ideje. Barca će nastaviti svojim putem, a mi ćemo pokušati poboljšati sve što možemo. Moj cilj je osvojiti sve što se može osvojiti. Nemam drugog način da se svake godine poboljšavam i osvajam sve trofeje, osim da igram dobro. Najbolji način za pobjedu je igrati dobro - kazao je Setien pa progovorio i o svojim aktualnim igračima koje će voditi u Barci.

Quique Setien unveiled as FC Barcelona new coach

-  Nemam problema reći da sam uživao zadnjih 12 ili 14 godina gledajući na televiziji ove igrače. Uživao sam u njihovom nogometu. Danas počinjem trenirati najboljeg igrača na svijetu i njegove suigrače. Još uvijek nisam svjestan što to znači, ali rekao sam i njemu i drugima: Jedno je divljenje koje imam prema vama, Messi je Messi, Busquets je Busquets, Pique je Pique, ali svatko mora znati svoje mjesto - zaključio je on.

Dok je Barca predstavljala novog trenera, igrači su se na društvenim mrežama oprostili od Valverdea.

Setien je tijekom jutra odradio i prvi trening s momčadi, a njegovim dolaskom počinje nova era Blaugrane i to usred sezone...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome