Obavijesti

Sport

Komentari 25

Junak Jukić: Ja bih penale i za finale, skidam i teniske loptice

Junak Jukić: Ja bih penale i za finale, skidam i teniske loptice
1

'Dvije su škole, brazilska i španjolska. Brazilci se bacaju kao na velikom nogometu, Španjolci se postavljaju. Ja sam pobornik španjolskog stila i zasad mi dobro ide'

VIDEO

Junak pobjede nad Ukrainom golman naše reprezentacije Ivo Jukić nije za razliku od izbornika Mate Stankovića imao problema sa snom.

- Spavao sam kao top, nemam s tim problema.

Nije imao problema ni s ukrajinskim izvođačima kaznenih udaraca.

- Imam svoj sistem, ako obranim prvi, obranit ću još par udaraca, ako ne, sve pada u vodu. Tako je bilo i protiv Ukrajine, molim Boga da se i polufinale odluči na penale.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Jukić ima pomalo neobičan stil branjenja.

- Dvije su škole, brazilska i španjolska. Brazilci se bacaju kao na velikom nogometu, Španjolci se postavljaju. Ja sam pobornik španjolskog stila i za sad mi dobro ide - kaže kapetan naše reprezentacije, čiji je idol Van der Saar.

- Volim golmane poput njega, golmane koji su sigurni i ne teže atrakcijama.

Dobre obrane zahvaljuje i specifičnim treninzima.

- Golmanski treninzi u malom nogometu su specifični. Primjerice, trener reketom ispucava teniske loptice prema golu, koju pokušavate obraniti, potom isto samo s lopticama koje krivo odskaču, elastičnim gumama vam vežu ruke i noge za stative, kako bi poboljšali brzinu i reflekse... Dosta je zanimljivo ali i naporno... Neki koriste i ''top'' koji ispucava teniske loptice...

Jukić je, poput većine suigrača počeo na velikom nogometu.

- Sa sedam godina sam počeo u Hajduku, potom branio u Solinu, GOŠK-u, no s 15 godina dobio sam priliku preći u mali nogomet, zvali su me u Brodosplit, gdje su igrali Tomičić, Delpont, Jarni... i nisam se puno mislio. Mate Stanković mi je bio prvi trener, s 18 sam ušao u reprezentaciju i tu sam već deset godina.

Pokušao je Jukić otići i u inozemstvo ali se brzo vratio.

- Imao sam prigodu otići u Kazahstan, trebao zarađivati 10.000 dolara mjesečno, no manager mi je kad sam stigao rekao da je njegov dio 60, umjesto 10 posto i brzo sam odustao i vratio se kući.

U domaćoj ligi igrači igraju za mali novac, vani je puno bolje.

- Prije se moglo zaraditi vani, ali poplava je Brazilaca, koji dolaze igrati za 'kilo banana''. Zato je ograničen broj stranaca.... Iako sam glasao protiv ulaska u EU, svima će nam biti lakše postanemo dio Europe, vjerujem da ćemo svi u inozemstvo..

U slobodno vrijeme Jukić roni.

- Opuštam se uz podvodni ribolov. Najveći mi je trofej golub od 35 kilograma.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu