Obavijesti

Sport

Komentari 28

Junior protiv Mira brani pojas: Nokaut ili poluga, nema trećeg

Junior protiv Mira brani pojas: Nokaut ili poluga, nema trećeg
3

Junior dos Santos ima 10 pobjeda nokautom, a Frank Mir devet pobjeda polugom. Tko će nametnuti svoj stil borbe? Nema trećeg, petu rundu teško ćemo doživjeti...

VIDEO

Izraziti nokauter protiv izrazitog 'parteraša'. Frank Mir ima devet pobjeda polugom, a Junior dos Santos 10 nokautom. Na UFC-u 146 koji počinje u nedjelju u 4 sata ujutro po hrvatskom vremenu, Cigano prvi put brani pojas u teškoj kategoriji. 

Mir, po mnogima uključujući i kladionice (1,20-4,00), nema nikakve šanse. A u najmanju ruku je glupo, otpisati borca koji ima takvu karijeru. Drugi je po stažu u UFC-u, tamo se bori od 2001. godine, ima dva naslova (samo Couture tri), ima najviše pobjeda u kategoriji, a prvi je koji je nokautirao, potom i 'submitao' legendarnog Minoataura, Juniorovog mentora, slomivši mu ruku. 

- Čuo sam za izjavu Juniora i Minotaura da nisam toliko dobar borac. Mislim da se nešto izgubilo u prijevodu jer da meni netko strga ruku, rekao bih 'ideš kako je taj tip dobar' - rekao je Mir koji je s tri pobjede u nizu uskočio kao zamjena za Overeema.

Dos Santos je pak priznao kako je izjavio da Amerikanac 'nema srce'.

- On je sjajan borac kada nije uzdrman. Kada ga se uzdrma, ne zna se izvući. Nema srca i nije muško, bar tako mi u Brazilu mislimo za takve borce.

Odmah je uslijedio i odgovor.

- Pobijedio sam najbolje borce, Lesnara, Minotaura, Cro Copa, Konga, Nelsona... Nekoliko puta sam bio u izgubljenim situacijama pa i protiv Minotaura pa sam se izvukao.

A simpatični Junior nema želju za osvetom zbog Minotaura, ali je prepun samopouzdanja.

- Kad sam osvojio pojas, spavao sam s njim. To mi je najveći motiv, želim ga zadržati. Imam plan a, b i c, ali plan mi a radi. Nokautirat ću ga u drugoj rundi, nadam se da je spreman jer ako nije, bit će to kratka borba.

Tko će nametnuti svoj stil borbe? To je jedino pitanje. Ako završe 'na podu' Ciganu se znatno smanjuju šanse, ali predviđa se Mirov nokaut i to u prvoj rundi. Nema trećeg, petu rundu teško ćemo doživjeti...

Obojica pobijedila Mirka

Amerikanac i Brazilac imaju i nešto zajedničko. Naime, oba borca pobijedila su Mirka Filipovića i to pred kraj treće runde. Mir nokautom koljenom, a Cigano tehničkim nokautom.

Junior dos Santos vs Frank Mir

193 cm Visina 191 cm

108 kg Težina 118 kg

196 cm Raspon ruku 201 cm

27 Godine 33

14-1 Omjer 17-5

Bori se i naš Miočić

UFC 146 donosi sjajan 'fight card', možda i najbolji ikada, a na kojem dominiraju teškaši. Bori se i naš neporaženi Stipe Miočić. Protivnik mu je Shane del Rosario, koji također nikad nije izgubio.

- Nemam pritisak obzirom da dolazim iz zemlje iz koje i Mirko Filipović. On je legenda, a ja sam sretan što sam u UFC-u i planiram tu ostati. Nadam se da me nakon Del Rosarija ljudi više neće morati 'guglati'.

Od ostalih borbi treba izdvojiti onu između bivšeg prvaka Velasqueza i Silve, borca koji je prvi nokautirao Fedora. 

Sjajno će biti gledati Nelsona protiv Hermana te Struvea i Johnsona. 

Jason Miller bori se za ostanak u organizaciji, a prvi nastup ima i pobjednik TUF-a 14, Diego Brandao.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom