Obavijesti

Sport

Komentari 28

Juniori Hajduka ostali i bez Lige prvaka, a upitan je i ostanak Budimira: 'Istječe mi ugovor'

Juniori Hajduka ostali i bez Lige prvaka, a upitan je i ostanak Budimira: 'Istječe mi ugovor'
20

Mi smo napravili nešto što će teško netko ponoviti. Ušli smo u finale juniorske Lige prvaka, to je ogroman uspjeh. Dolaze nam predstavnici Arsenala, Dortmunda, Bešiktaša  gledati naše treninge

VIDEO

Hajduk nije uspio i treću sezonu u nizu osvojiti naslov prvaka Hrvatske. Splićani su tijekom tjedna u zaostaloj utakmici izgubili od Osijeka te tako propustili priliku da odlučuju sami o sebi. U posljednjem kolu Hajduk je slavio kod Inkera u Zaprešiću. no trebala im je i pomoć Osijeka u Maksimiru. To se nije dogodilo, Dinamo je pobijedio 4-1 i osvojio naslov.

Pokretanje videa...

hajduk 00:37

Bili tići nisu uspjeli u trijumfalnom raspoloženju završiti povijesnu sezonu u kojoj su igrali finale juniorske Lige prvaka. Ispisali su povijest hrvatskog nogometa, ali i klupsku. Pitanje je kada ćemo opet doživjeti da jedan hrvatski klub igra finale natjecanja pod okriljem Uefe.

Zaprešić: Utakmica posljednjeg kola Prve NL juniori, NK Inker Zapresic - HNK Hajduk

Pobjeda u Zaprešiću je bila i oproštajna za neke igrače od juniorskog uzrasta. Dolazi nova generacija koja će pokušati nadmašiti ovu na odlasku koja je napravila čudesne stvari, no bez obzira što je ove sezone igrao finale, Hajduk sljedeće sezone neće nastupati u Ligi prvaka jer nije uspio osvojiti naslov. 

Ostaje li Budimir?

Ženeva: Finale Lige prvaka mladih između AZ Alkmaara i Hajduka

- Teško je bilo ekipu vratiti nakon poraza u srijedu, uspjeli smo, kontrolirali smo događanja u prvom dijelu. Malo je pao intenzitet nakon što smo čuli rezultat u Maksimiru. Odradili smo profesionalno utakmicu, dali smo nagradu ovima koji izlaze iz juniora. Izašli su iz igre i dobili su pljesak. Današnja utakmica iskontrolirana - rekao je trener juniora Hajduka Marijan Budimir za MAXSport.

Sezona je bila luda i trubulentna, kako biste vi to opisali?

- Danas smo odigrali 43. službenu utakmicu, što je jako puno. Igrači su se jako potrošili. Sezonu smo počeli stvarajući novu momčad, imali smo nekoliko poraza dok se nismo uigrali. Prvenstvo smo odradili maksimalno koliko smo mogli, ove godine je igralo 11 kadeta, što je ogromno. Prošle dvije sezone bilo ih je dva do tri. Nismo uspjeli osvojiti ove godine jer je Dinamo skupio više bodova nego prethodnih sezona. Čestitam na naslovu, bili su jako dobri cijelu sezonu. Mi s ovoliko bodova bismo osvojili da je Dinamo bio kao prošlih sezona. Ta dva boda više manje i taj gol izjednačujući gol Osijeka protiv nas u 86. minuti neće ništa promijeniti u mome mišljenju o ovoj sezoni. 

Ženeva: Juniori Hajduka plasirali se u finale Lige prvaka mladih

Marijan Budimir je u Hajduk stigao prije četiri godine i od tada napravio nevjerojatne stvari. Nametnuo je svoje metode, taktiku i stil igre koji je postao prepoznatljiv i u Europi. Toliko i da europski velikani dolaze na Poljud s ciljem da nauče nešto. Hajdukove juniore je lansirao u nebesa, no pitanje je hoćemo li ga gledati tu i sljedeće sezone. Ugovor mu istječe krajem lipnja, a novi još nije potpisao. Hoće li se okušati u seniorskom nogometu, ostati u Hajduku ili pak pojačati omladinski pogon nekog drugog kluba, doznat ćemo uskoro.

- Mi smo napravili nešto što će teško netko ponoviti. Ušli smo u finale juniorske Lige prvaka, to je ogroman uspjeh. Dolaze nam predstavnici Arsenala, Dortmunda, Bešiktaša  gledati naše treninge, kako tako jedan mali Hajduk, s jednim pomoćnim terenom, je uspio napraviti tako nešto. Kapa do poda igračima i stožeru, nitko nam ne može odnijeti taj uspjeh u Europi. Ugovor mi istječe 30. lipnja, imao sam neke inicijalne razgovore, ali ništa konkretno. Moram razgovarati s čelnicima kluba. Imam neku želju i ambiciju da će se to poklopiti. Naš je rad postao prepoznatljiv u Hrvatskoj i Europi. Mi se ne bojimo za sebe - rekao je Budimir.

U završnici sezone bio je u igri za trostruku krunu, ali je na kraju ostao bez ijedne. U Kupu je ispao u polufinalu, u Europi u finalu, u prvenstvu izgubio titulu u zadnjem kolu.

- Naravno da je žao kad nešto ne osvojiš, samo ne bih gledao trofeje. Finale Lige prvaka ne može zamijeniti puno, puno trofeja koji bi bili osvojeni zbog jednoga gola u 86. minuti, zbog dva boda manje ništa ne mijenja moje viđenje na ovu sezonu i ove igrače. Oni su jednako dobri, mi smo jednako dobar stožer. Ova sezona bit će teško ponovljiva što se tiče Europe i što se tiče igrača koji su došli u prvu momčad. Iz juniora je devet igrača došlo u prvu momčad, neki su postali nositelji, pokazali da mogu odgovoriti taktički, tehnički i kondicijski izazovima. Naravno da bi nam bilo drago da smo osvojili prvenstvo, čestitke Dinamu na naslovu - rekao je Budimir.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'