Jurica Vranješ: Gotovo sigurno dolazim u Hajduk! | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 8

Jurica Vranješ: Gotovo sigurno dolazim u Hajduk!

Jurica Vranješ: Gotovo sigurno dolazim u Hajduk!
1

Ako se mene pita, onda dolazim, novac nije bitan, kaže Vranješ. Ne želi za malo više novca igrati u malim klubovima. Iz Hajduka nemaju komentara

VIDEO

Jurica Vranješ (29) gotovo sigurno dolazi u Hajduk. Vranješ je nakon dolaska u Split telefonski razgovarao s klupskim čelnicima, a ovih dana sjest će za stol s čelnicima kluba i dogovoriti detalje ugovora.
- Čuo sam se telefonski s klupskim čelnicima i dogovorili smo sastanak. Kakve su šanse da dođem u Hajduk? Što se mene tiče, 100 posto - rekao je Vranješ nakon dolaska u Split na Memorijalni turnir Dino Petrinović.
Vranješ ima ugovor s Werderom do lipnja 2011. godine, ali je ispao iz svih kombinacija trenera Thomasa Schaafa.
- Posljednjih mjeseci imao sam malo prilika i zato želim otići nekamo gdje ću igrati.
Zato bi ga Nijemci Hajduku pustili bez odštete, ali bi Splićani trebali odriješiti kesu.
- Na meni je bilo da dogovorim sa Werderom transfer bez odštete. Za Hajduk je odšteta nula, a za sve ostale klubove između dva i tri milijuna eura. Ja sam svoje napravio, tako da je sve na ljudima iz Hajduka.
Teško će Vranješ pristati na manje od 400.000 eura godišnje gaže, iako na Poljudu najavljuju smanjenje primanja svim igračima. Plan je da najplaćeniji igrači primaju maksimalno 200.000 eura godišnje, ali je upitno tko će od prvotimaca na to pristati:
- Financije nismo još ni spominjali. Kao što sam rekao, ako se mene pita, u Hajduku sam sto posto - rekao je Jurica Vranješ koji za Hajduk navija od mladih dana.
- Moji su roditelji porijeklom iz Dalmacije i zna se da navijam za Hajduk i mogu igrati u Hrvatskoj jedino za Osijek ili Hajduk. Da pređem u Dinamo obitelj bi me se odmah odrekla - izjavio je Vranješ te dodao:
- Imam puno drugih ponuda, ali ne želim za malo više novca igrati u malim klubovima. Primjerice, ako imam ponuda iz Turske, zanimaju me samo Galatasaray, Fenebahče ili Bešiktaš - pojasnio je Vranješ.
Premda se špekuliralo da Jurica nije u igračkom tonusu on to opovrgava.
- Samo zadnjih šest mjeseci nisam u natjecateljskoj formi, sve ostalo je u najboljem redu. Deset godina igram u najboljim klubovima Bundeslige. Imam tek 29 godina, još puno mogu toga dati. Nisam se odreko i reprezentativnih ambicija u budućnosti - rekao je Vranješ.
S druge strane, iz Hajduka, nema nikakvih komentara. Ivica Šurjak je ionako suspendiran i ne smije govoriti za medije, a predsjednik Joško Svaguša ne želi pričati s novinarima. Bez obzira na sve i recesiji usprkos, čelnici su odlučili udovoljiti treneru Edoardu Reji, koji je rekao kako mu za veliki Hajduk trebaju zadnji vezni i napadač.
Vranješovim dolaskom pojačala bi se “čistka” u svlačionici “bijelih”. Osim već otpisanih Jurice i Marijana Buljata, Darija Jerteca i dvojice Brazilaca, upitan je i status Kreše Ljubičića, koji je bio kandidat upravo za poziciju zadnjeg veznog.






Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 8

VIDEO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, gdje gledati uživo?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, gdje gledati uživo?

Pobjednik može zaraditi do 28 milijuna eura, finale se igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu, Hrvatska lovi prvi polufinale na europskim prvenstvima u povijesti

UŽIVO Transferi: Hajdukov biser ide na novu posudbu, Splićani žele dovesti bivšeg dinamovca
PRATITE UŽIVO

UŽIVO Transferi: Hajdukov biser ide na novu posudbu, Splićani žele dovesti bivšeg dinamovca

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Dok neki već znaju gdje će nastaviti karijeru, mnogi će tek odabrati novi klub. O svemu što se tiče prijelaznog roka u HNL-u, moći ćete čitati ovdje
VIDEO Petkovićev penal je bila kap koja je prelila čašu: Dvojica navijača porazbijala televizore
TV U GRMLJE

VIDEO Petkovićev penal je bila kap koja je prelila čašu: Dvojica navijača porazbijala televizore

Dva hrvatska navijača nisu mogla suzbiti bijes i nezadovoljstvo pa su se odlučila iskaliti na televizorima. Jedan je završio u grmlju, drugi u dvorištu. Oba s istom sudbinom