Obavijesti

Sport

Komentari 25

Juve je s Mandžom pobijedio u 72 % utakmica, a bez njega 61

Juve je s Mandžom pobijedio u 72 % utakmica, a bez njega 61
2

Ma povući će se on sam kad osjeti da više ne može, ne trebate ga tjerati. Dotad će biti ratnik. Koji se izborio za mjesto ispred ikona kao što su Mario Gomez, Gonzalo Higuain, Paulo Dybala...

Sedam godina, 74 utakmice i 28 golova, računajući i pretkola. Golovi u finalu i osvojen pehar. Liga prvaka uvijek je iz Mandžukića izvlačila najviše.

Pokretanje videa ...

Ali Juventus i Maurizio Sarri odlučili su prekinuti taj niz. Nakon sedam godina Mandžukić prvi put neće igrati u Ligi prvaka. Ne zato što je u klubu koji je nije izborio, nego zato što ga je trener prekrižio.

Mandžukić se nije našao na popisu 22 igrača koje je Juve prijavio Uefi. Dio navijača tu je odluku napao, njima je ratnik Mario ušao pod kožu. Ne zabavnim (ili ikakvim) statusima i postovima na društvenim mrežama niti intervjuima, nego isključivo ostavljanjem srca na terenu. Za momčad. Sarri se toga odrekao. I preuzeo rizik, jer krenu li rezultati loše, pitat će ga gdje je Mandžo.

Potvrđeno je: Mandžo nije na popisu Juvea za Ligu prvaka!
Potvrđeno je: Mandžo nije na popisu Juvea za Ligu prvaka!

Zašto se Juventus odlučio na takav potez? Zašto je odbacio igrača koji mu je toliko toga donio, bio i kapetan? Najveći je razlog novi trener. Sarri koristi malo igrača i vrlo je tvrd te se ne prilagođava igračima. A Mandžo mu se ne uklapa, Sarrijev je ofenzivni trojac Douglas Costa - Cristiano Ronaldo - Higuain.

Juventus v Atalanta - Serie A - Allianz Stadium

Klub mu je, pak, zamjerio što nije htio otići, što je uporno odbijao transfer, i u PSG, i u Manchester United, pogotovo u Kinu, Katar... Ne, nikad nije trčao za novcem, a Azija i nije neki igrački izazov.

Navijači ga vole, bio i kapetan, odbio šeike i ovo mu je hvala?!
Navijači ga vole, bio i kapetan, odbio šeike i ovo mu je hvala?!

Istina, Mandžukiću su 33 godine i prošle je sezone propustio čak 17 utakmica zbog ozljeda gležnja, koljena, mišića i operacije nosa. Zanimljivo, od tih 17 susreta Juve je pobijedio u samo 61,1 posto, dok je u onima s Marijem u sastavu imao 72,7 posto pobjeda.

Ma povući će se on sam kad osjeti da više ne možete, ne trebate ga tjerati. Dotad će biti ratnik. Koji se izborio za mjesto ispred ikona kao što su Mario Gomez, Gonzalo Higuain, Paulo Dybala..., koji je i kod Hitzfelda, Simeonea te Allegrija počeo kao autsajder, treći izbor, pa postao nezamjenjiv.

Razuvjerit će i Sarrija. Ili “poginuti” pokušavajući.