Obavijesti

Sport

Komentari 4

Kad Dinamo vode pomoćnici: Dvije bruke i jedan veliki trijumf

Kad Dinamo vode pomoćnici: Dvije bruke i jedan veliki trijumf

Najviše se pamti Zajecov izlet 2010. godine, kada je Dinamo u 2. pretkolu Lige prvaka nakantao Koper 5-1 i otišao Zeko idući tjedan pogledati uživo idućeg suparnika, moldavski Sheriff, a svom pomoćniku Sretenu Ćuku dao da odradi uzvrat sa Slovencima

VIDEO

Alen Peternac vodit će u četvrtak Dinamo u europskoj utakmici. I ući će društvo Damira Krznara, Đure Bage, Sretena Ćuka, Renea Pomsa i Željka Sopića, koji su po jednom vodili "plave" u Europi.

Pokretanje videa...

Trening Dinama na Hitrec Kacijanu 02:27

No, Bago i Sopić u tom su trenutku bili vršitelji dužnosti prvog trenera, dok su maksimirski šefovi tragali za trajnijim rješenjem, dok su Krznar, Poms i Ćuk dirigirali momčadi kao pomoćni treneri. Baš kao sad Peternac.

Šibenik: HNK Šibenik protiv GNK Dinamo u 9. kolu Prve HNL

I dok je Krznar te 2015. mijenjajući Zorana Mamića koji je završio u pritvoru, pravi ispit imao u HNL-u vodeći derbi s Hajdukom (1-1), u Europi je vodio laganicu ružnog ishoda (1-1 s luksemburškom Folom u Maksimiru), ali ipak bez većih posljedica jer u uzvratu, kad se Mamić vratio na klupu, Dinamo je u Luksemburgu slavio 3-0 uz dva gola Pjace i jedan Roga.

Nenada Bjelicu u ponajvećoj Dinamovoj europskoj utakmici zadnjih desetljeća, u osmini finala Europske lige protiv Benfice, mijenjao je Rene Poms. "Plavi" su pobijedili 1-0 golom Petkovića iz penala, pa su u uzvratu hrabro pali porazom 3-0 tek nakon produžetka.

Ali nekako se najviše pamti Zajecov izlet 2010. godine, kada je Dinamo u 2. pretkolu Lige prvaka nakantao Koper 5-1 i otišao Zeko idući tjedan pogledati uživo idućeg suparnika, moldavski Sheriff, a svom pomoćniku Sretenu Ćuku dao da odradi uzvrat sa Slovencima.

Rezultat? Blamaža i zamalo ispadanje Dinama (Koper je u uzvratu svladao Ćukov Dinamo 3-0), a Zajec je tako dobro snimio Sheriff da je u 3. pretkolu potpisao najsramotnije Dinamovo ispadanje ikad! Moldavski je prvak prošao u playoff nakon jedanaesteraca, Zajec je dobio otkaz, a došao je Vaha Halilhodžić.

Marko Lukunić/Pixsell

Bjeličin pomoćnik Poms vodio je i susret s Istrom (2-0), koji je zapravo bio zadnji prije korona krize i otkaza Bjelici, Rajgo Magić je kao Ivankovićev pomoćnik 2007. vodio susret s Interom (4-0), a Džemal Mustedanagić dvije je utakmice 2006. vodio umjesto svog šefa Josipa Kužea (Kamen Ingrad 2-0, Cibalia 1-0).

Sad je Peternacu u ruke momčad uoči važne europske utakmice gurnuo korona virus...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza
ŠPANJOLČEVA MANTRA

VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza

Desno rame, nos, lijevo uho, nos, desno uho. To je samo dio praznovjernih rituala koje Rafael Nadal radi prije servisa, a pazi i na položaj bočica, koliko puta stišće energetski gel, ne dodirivanje linija...