Obavijesti

Sport

Komentari 27

Kad su imali 16 godina: Alen Halilović kao Gullit, Rooney...

Kad su imali 16 godina: Alen Halilović kao Gullit, Rooney...
5

Legendarni nizozemski veznjak također je, kao Alen Halilović, debitirao sa 16 godina i tri mjeseca. I Alenov otac Sead debitirao je istih godina, u Slogi iz Doboja

VIDEO

Na SP-u u Egiptu 1997. igrali su Xavi, Ronaldinho, Deisler, Casillas, Milito... Najbolji igrač turnira bio je Sergio Santamaria.

Bilo mu je 16 godina, baš kao danas Alenu Haliloviću. Čak im je i pozicija ista...

- Nisam se snašao, bio je golem pritisak. Nakon tog SP-a kupila me Barcelona. Visoko sam poletio i pad je bio vrlo bolan - rekao je Sergio.

Za Barcelonu je odigrao šest utakmica, a potom je, nakon silnih posudbi, završio u španjolskom četvrtoligašu Alhaurinu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Velika borba između Dinama i Hajduka vodila se oko 16-godišnjeg Joze Gašpara. Sinjanin je odabrao Dinamo, obećavao je, no umjesto u inozemstvo, otišao je u Osijek pa Marsoniju...

- Otkad sam u školi, samo su tri igrača kao kadeti igrali u juniorima i bili prevaga. Vrsaljko, Kovačić i Halilović. Halilović je igrač kakvog još nije bilo u Maksimiru - rekao je direktor omladinske škole Dinama Romeo Jozak.

Još većim čudom nazivali su Bolivijca Mauricija Baldiviesu, koji je debitrao s 12, te Freddyja Adua, koji je debitirao s 14 godina... Nisu oduševili. Nasreću, puno je više suprotnih primjera. Kao Ruud Gullit. I on je debitirao sa 16 godina i tri mjeseca. 

Rooneya su svi proglasili čudom

Za Everton je debitirao 2002. sa 16 godina, 10 mjeseci i 17 dana u domaćem remiju protiv Tottenhama. Prvi gol zabio je dva mjeseca poslije toga, u Liga kupu protiv Wrexhama.

Od Chelseaja do Guimaraesa

Matej Delač debitirao je također sa 16 godina i tri mjeseca. Za Chelsea je potpisao na pet godina, no prvo su ga posudili Vitesseu pa Budejovicama, a završio je u portugalskoj Vitoriji Guimaraes. 

U pet godina do 40 milijuna eura

Prije pet godina Claude Puel odlučio je u momčad Lillea staviti 16-godišnjeg Edena Hazarda. Belgijac je danas jedan od najboljih igrača svijeta, Chelsea ga je platio 40 milijuna eura.

Već sa 16 igrao protiv Deportiva

Hajdukov “biser” Mario Tičinović već je sa 16 igrao u Kupu Uefe protiv Deportiva. Zabivši Birkirkari, postao je najmlađi Hajdukov strijelac u Europi u povijesti. Danas je u Nordsjaellandu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub

Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'
ŠPANJOLSKA LIGA

Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'

Kazneni udarac je izveo Budimir, no to je učinio tragično loše. Zaletio se, pa zastao, te nespretno zahvatio loptu koja je jedva došla do Giorgija Mamardašvilija koji ju je samo pokupio
Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu
BRAVO!

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu

Hrvatska futsal reprezentacija plasirala se na Svjetsko prvenstvo u Uzbekistanu! Nakon što je u prvom susretu pobijedila Poljsku 3-2, u uzvratu je u drami remizirala s Poljacima (2-2) i osigurala vizu