Obavijesti

Sport

Komentari 75

Kahn se divi Subašiću: Zračio je nevjerojatnom sigurnošću

Kahn se divi Subašiću: Zračio je nevjerojatnom sigurnošću
1

Danijel Subašić je izgradio samopouzdanje brojnim obranjenim penalima, oslanjao se na iskustvo i zračio je nevjerojatnom sigurnošću, smatra veliki Oliver Kahn

VIDEO

Sad kad je završilo Svjetsko prvenstvo u Rusiji, zaključnu ocjenu dao je i legendarni njemački vratar Oliver Kahn. Naravno, u fokusu su njegovi kolege po poziciji - golmani. Kahn je nakon profesionalne karijere ostao u nogometu, pokrenuo dva projekta - Goalplay i Goalplay academy.

Prvi se bavi razvojem vratara i vratarima kao aktivnim sudionicima igre, a drugi kao pomoć Savezima i klubovima da educiraju trenere i podigne razinu svijesti o toj poziciji.

- Vidio sam odlične vratare na Svjetskom prvenstvu koji su gotovo savršeno savladali mnoge temeljne vrijednosti vratara kao aktivnog sudionika igre, ono što ja zovem "Goal igrača". Primjerice, Hugo Lloris je jedan od najboljih linijskih vratara na svijetu i svojom pojavom te hrabrim, ofenzivnim pozicijskim nogometom odiše uvjerljivošću. Thibaut Courtois je izuzetno jak jedan na jedan i u "kontroli grede - počeo je priču Kahn, a onda se osvrnuo i na Subašića.

Danijel Subašić je izgradio samopouzdanje brojnim obranjenim penalima, oslanjao se na iskustvo i zračio je nevjerojatnom sigurnošću - ističe legendarni njemački vratar.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Mladi Englez Jordan Pickford je najbliže tom idealu vratara kao aktivnog sudionika. Pored jakih refleksa, odlično otvara utakmice. Protiv Hrvatske je odigrao manje dodavanja od Subašića, ali je dvostruko češće bio korišten kao pomoćni branič od strane svojih suigrača. Igra s obje noge i iako mu nedostaje iskustva, jedinica je sigurna u njegovim rukama u godinama koje slijede. I sa svojih 185cm dokazuje da visina kod vratara igra minornu ulogu.

A onda je Kahn poručio:

- Ali za Pickforda, kao i za gotovo sve "Goal igrače" : Ne koristi ga se na optimalan način!

- Poboljšanje tehnike igre nogom kod vratara u zadnjih 25 godina nije imalo gotovo nikakvog utjecaja na igru, osim ako su korišteni i kao vratari i kao igrači koji su više uključeni u posjed svoje momčadi. Veće uključivanje vratara, kao igrača koji najmanje sudjeluje u strukturi igre, može donijeti superiornost u raznim situacijama i stoga se nameće kao logična i očita mjera kako bi se stvorila prednost u igri. Tu vidim ogroman potencijal -  zaključuje Kahn.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 75
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske