Obavijesti

Sport

Komentari 22

Kakav Milano i NY, ruske teleće cipele mogu biti vaše za 6800

Kakav Milano i NY, ruske teleće cipele mogu biti vaše za 6800
1

Ruse je potresla priča njihova novinara kako Ruskinje obožavaju strance. I nije daleko od istine. Trebate imati samo pun mobitel i aplikaciju Google translator. Ostatak priče ide vrlo lagano

VIDEO

New York, London, Milano i Paris, velika modna četvorka, nemalo bi se iznenadila kad bi u sjedila u društvu sa sirotim Nižnjem. Cijena je čak, vrlo vjerojatno, vrlo slična, no modeli... 

Već na ulazu u njihov butik, gdje se oblači ruska elita, u oči bodu cipele. Cijena 6800 kuna. Već sljedeću sekundu ispred nas je mobitel na čijem zaslonu u "translatoru" piše na hrvatskom - izvolite.

- Krokodilska koža - upisujemo na hrvatski, pa se lijepo prevede na ruski te se mobitel nađu u rukama mlade dame.

- Ne. Teletina - glasi prijevod.

Dobro, shvaćamo, od teleće kože su. No cipele su u takvim bojama da je teško zamisliti uz što bi se mogle nositi. Možda nekakav vojni sako ili militarističke hlače. 

- Uz što idu te cipele - utipkasmo, a već su se pred nama našla dva odjevna predmeta. Prvi, nekakav sako senf boje za 8700 kuna i alternativni, sportski dio košulja s crveno - crnim rombovima, kao u kockarnicama za 7100 kuna. Koliko smo shvatili preko prevoditelja prožeta je etno-folk detaljima iz tradicionalne ruske nošnje.

- A nekakav sportski 'štih' - zatražismo, kad ono zelena trenirka s velikim tigrom na poleđini. Cijena 5900 kuna. 

Eto, tako se odijevaju Rusi. Ruskinje su vrlo oskudnije odjevene, većinom u mini suknjama, sandalama i uskim majicama. I vrlo su otvorene, pristupačne, vole se družiti sa strancima, pa ih se često može vidjeti u društvu hrvatskih navijača. Sve što trebate za uspješan dijalog je mobitel napunjen barem 80 posto. Ostalo će napraviti prevoditelj. I Ruskinje. 

Toliko su otvorene da će, bez ikakvog ustručavanja, nakon desetak minuta toliko približiti stol vašem, da ćete se osjećati kao da ih poznajete godina i da ste zajedno došli. Nakon toga ide vam zaslon mobitela u lice.

- A mi ništa piti?

- Tako je, vi ništa piti.

Shvaćaju šalu, ali onda će vam pokazati Instagram i zatražiti vaš. I to je to. Za samo nekoliko minuta prijatelji ste na Instagramu i Facebooku. 

Zapravo, Ruskinje će vam u svemu pokazati da su ispred ostalih u svijetu. Tako je sedam ruskinja napravilo video u kojem su pokazale cijelom svijetu što je 'tverkanje'. 

 

Engleski jezik ne prolazi, zaboravite. točnije, toliko je rijedak da postoje dućani na kojima je velikim, tiskanim slovima napisano - WE SPEAK ENGLISH! No, znanje engleskog i u takvim dućanima im je toliko da bi teško u Londonu uspjele naručiti kavu. Kao i naše ruskog. Pa, je česta scena kako Hrvati u restoranima naručuju piletinu mašući laktovima i kokodakajući, dok teletinu traže s podignuta dva kažiprsta iznad sljepoočica. 

POGLEDAJ NAVIJAČKI HIT: MOJA CROATIA

Sada napokon i ti možeš nositi majice iz najslušanijeg navijačkog spota "Moja Croatia". Od danas ih možeš kupiti na stranici ŽUTI KLIK.

Zgrabi svoju majicu što prije jer zalihe su ograničene!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske