Obavijesti

Sport

Komentari 49

Kakav nos: Krune smo pravile od hotelskih ukrasa dan prije utakmice. Imale smo osjećaj!

Kakav nos: Krune smo pravile od hotelskih ukrasa dan prije utakmice. Imale smo osjećaj!

Možda nitko nije vjerovao u pobjedu, ali djevojke jesu. Otkrit ću vam da su krune napravili večer uoči utakmice protiv Danske, evo, to vam govori koliko su imale vjere u medalju, rekao je izbornik Nenad Šoštarić

Danski izbornik nije nam dao nikakve šanse, kladionice su, otprilike, bile na tom tragu, vrlo vjerojatno ni svaki hrvatski navijač ne bi stavio novac na pobjedu naših cura, no one su, vjerovali ili ne, imale odličan osjećaj da će pobijediti. Toliko dobar da su večer prije utakmice za treće mjesto pripremile i koreografiju za proslavu.

Pokretanje videa ...

- Krune su izrađene dan prije utakmice za treće mjesto, djevojke su bile uvjerene da ćemo pobijediti i uzeti medalju, pa su pripremile krune - otkrio je hrvatski izbornik Nenad Šoštarić.

I upravo tako, djevojke su potvrdile kako su, da se našalimo, ražanj pripremile dok je zec još trčkarao po šumi. Silno omalovažavanje danskih trenera i medija kod njih je izazvalo dodatnu motivaciju i dalo im snagu za pobjedu, za prvu medalju u povijesti.

- Anči (Ana Debelić, op. a.) mi je prvi put stavila krunu na glavu u mojoj emisiji, ona ju je napravila, a onda je meni pala na pamet ideja da, bez obzira na ishod utakmice s Danskom, na dodjelu odličja izađemo s krunama na glavi. Mislim da smo to zaslužile - rekla je Ćamila Mičijević, dobri duh reprezentacije.

I tako su krune sklepane dan prije utakmice, svaka djevojka odnijela je svoju krunu u sobu i čekale su utakmicu, naravno, pobjedu, pa i proslavu, da bi se pojavile kao “misice”. Krunu je, zar ste sumnjali, dobio i izbornik Nenad Šoštarić, no njegova je jedina bila zlatne boje. Inače, Anči, odnosno Ana Debelić, autorica povijesnih kruna, jedina je udana rukometašica u reprezentaciji. Znale su je suigračice zezati i šaliti se na tu temu, no Rabljanka samo odmahuje rukom.

- Ma to su naše interne šale.

Tijekom prvenstva vodile su se mnoge polemike. Morali smo djevojkama dati neki nadimak. Svaka uspješna reprezentacija ga ima. Muški su bili “pakleni” pa “kauboji”. Nogometaši su nakon Francuske postali “vatreni”. Vaterpolisti su nakon svjetskog zlata u Melbourneu postali “barakude”. Dakle, sve je jasno, djevojke moraju dobiti nadimak jer Svjetsko prvenstvo je već sljedeće godine, a ne bi bilo fora da odemo bez nadimka. Ćamila je presjekla.

EHF Euro Women

- Definitivno smo se složili da budemo ‘kraljice šoka’. Nikakve životinje i slično, imam traume iz djetinjstva, ha, ha.

Složili smo se i mi. Uostalom, tko smo mi da se ne bismo složili s najvećom senzacijom u povijesti europskih prvenstava?! A i nije da im dobro ne stoji. Prvo su šokirale Mađarice, potom svjetske prvakinje Nizozemke, pa Srbiju. Na listi šokiranih potom se našla Rumunjska, pa Njemačka, a na kraju se još od šoka nije oporavila Danska. Šok do šoka, kako i priliči “kraljicama šoka”. Samo, uz ovakvu igru pobjede na Svjetskom prvenstvu sljedeće godine više neće biti baš takav šok, moglo bi postati nešto sasvim realno, obično...