Sport

Komentari 7

Kakav okršaj! White potvrdio: Masvidal idući napada Usmana

Kakav okršaj! White potvrdio: Masvidal idući napada Usmana

Jorge Masvidal protiv Usmana je velika stvar. Zadnje se borio s Nateom Diazom za BMF pojas, a sada će se boriti za pravi naslov protiv frajera koji je tvrd ko orah, rekao je Dana White

Prvak velter kategorije Kamaru Usman na sjajnom UFC 245 nokautirao je Colbyja Covingtona i tako stavio točku na "i" jednog velikog rivalstva koje traje već nekoliko godina, puno prije dolaska pod najveća svjetla elitne MMA promocije.

Suprotno svim očekivanjima u najavama i analizama, iako nije neuobičajeno kada dva hrvača ulaze u otvorene razmjene bez previše pokušaja seljenja borbe u parter, Usman i Covington priredili su vatreni okršaj i rat na nogama nakon kojeg je Nigerijac demolirao Amerikanca u posljednjoj minuti borbe.

Do tada, obojica su imala svoje trenutke. Da je borba otišla do sudačke odluke prvak bi vjerojatno slavio tijesnom podijeljenom odlukom. Ovako, razloga za polemike nema.

Borba je bila fer i korektna izuzev "eye pokea" Covingtona i ilegalnog udaraca u međunožje zbog koje je Marc Goddard nakratko prekinuo borbu i Usmanu dopustio da dođe k sebi.

A nakon borbe uslijedila je bomba - predsjednik UFC-a Dana White najavio je iduću Usmanovu obranu naslova. 

- Jorge Masvidal protiv Usmana je velika stvar. Zadnje se borio s Nateom Diazom za BMF pojas, a sada će se boriti za pravi naslov protiv frajera koji je tvrd ko orah - rekao je White.

Još uvijek nije poznato kada bi se borba mogla održati, no izgledno je da bi to moglo biti u ožujku 2020. godine.

Najčitaniji članci