Sport

Komentari 1

Kakav peh! Zrinka je bila korak do medalje, izletjela u 2. vožnji

Kakav peh! Zrinka je bila korak do medalje, izletjela u 2. vožnji

Jedna od najmlađih predstavnica na Svjetskom skijaškom prvenstvu za juniore u Banskom, Hrvatica Zrinka Ljutić, nije uspjela završiti drugu vožnju. Nakon prve bila je na četvrtom mjestu

Mlada hrvatska skijašica Zrinka Ljutić (17) nije uspjela završiti veleslalom na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Banskom u Bugarskoj nakon što je izletjela sredinom druge vožnje.

Nakon prve vožnje od 9 sati Zrinka je držala četvrto mjesto s 43 stotinke zaostatka za vodećom Šveđankom Hannom Aronsson Elfman. Zrinka je napravila veću grešku u gornjem dijelu staze, ali je onda krenula agresivno, gotovo i promašila zadnja vrata pa do cilja ipak dosta toga nadoknadila.

U drugoj se odlično držala, imala je izjednačeno vrijeme s dotad vodećom Slovenkom Nejom Dvornik nakon prvoga prolaznog vremena, ali nije izdržala pritisak i otklizala je sa staze po snježnim uvjetima bugarskog skijališta.

Šveđanka Aronsson Elfman dominantno je odskijala i drugu vožnju i osvojila zlato sa 75 stotinki ispred Norvežanke Marte Monsen, druge i nakon prve vožnje, a broncu je osvojila Slovenka Dvornik. Poljakinja Magdalena Luczak, treća nakon prve dionice, izletjela je sa staze, kao i Zrinka, ali i Šveđanka Hilma Lövblum (peta nakon prve vožnje) te Amerikanka A.J. Hurt (sedma).

Najčitaniji članci