Obavijesti

Sport

Komentari 98

Kakav transfer! Najveći dragulj Rijeke Matija Frigan u tajnim pregovorima s Dinamom!

Kakav transfer! Najveći dragulj Rijeke Matija Frigan u tajnim pregovorima s Dinamom!

Matija Frigan (19) najveći je napadački talent HNL-a, a ove zime tražio ga je Portland i nekoliko talijanskih klubova. Transfer u Maksimir sigurno ne bi bio ispod pet-šest milijuna eura

VIDEO

Dva dana prije kraja prijelaznog roka u HNL-u Dinamo sprema transfer godine! Menadžer Rijekinog dragulja i najvećeg napadačkog talenta HNL-a Matije Frigana pregovara s Dinamom. 

Naime, nakon prodaje Mislava Oršića te zbog nedovoljno spremnog Petkovića, Ante Čačić odlučio je napad pojačati mladim Friganom, napadačem koji može igrati na više pozicija, a kod Sergeja Jakirovića igra centralnu špicu.

Varaždin i Rijeka susreli se u 16. kolu SuperSport HNL-a

- Frigan igra u sjajnoj formi, gledao sam ga dok je bio u Dragovoljcu. Nagovijestio je da je talent koji može imati sjajnu budućnost. Nalikuje mi na Olića. Prgav je, bezobrazan, napravi prekid, dosadan je Bogu i narodu. Ušao je iza desnog beka i stopera i zabio, prati akciju i opasan je po gol. Dečko koji zaista obećava - rekao je Tomislav Ivković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Dinamo i Rijeka sastali se u 8. kolu SuperSport HNL-a

Takvog napadača, koji je fizički i trkački moćan, Dinamo nije imao još od Marija Mandžukića. Ove zime Rijeka je za Frigana imala dosta ponuda, konkretan interes pokazao je Portland, koji je iz Rijeke već doveo Darija Župarića i prezadovoljni su njegovim angažmanom. No Rijeka je tražila četiri milijuna eura, a i Friganu se baš nije išlo u Sjedinjene Američke Države.

Hrvatski dragovoljac i  Lokomotiva igraju 30. kolo Prve HNL

Potom je interes pokazalo nekoliko talijanskih klubova, među kojima su Lecce, Verona i Lazio, no nije bilo ništa konkretno. Dinamo je Rijeci ove godine na posudbu ustupio Antonija Marina, Denija Jurića i Niku Jankovića, te dao slobodne papire Emiru Dilaveru da može na Rujevicu. Stoga, može se očekivati da bi Rijeka "modrima" mogla izaći u susret s modalitetom plaćanja, no kako pouzdano doznajemo transfer sigurno neće biti ispod šest milijuna eura.

Dodatno: maksimirskom bi klubu u zadnji tren planove mogao pokvariti najnoviji američki interesent - FC Cincinnati. To društvo iz MLS-a zna kako Damir Mišković, nakon fantastičnog Friganovog starta i u drugi dio sezone, pregovore neće ni početi ispod šest milijuna eura, a proteklih su nekoliko dana upravo oni pokazali jako ozbiljan interes za dečka odgojenog i nogometno školovanog u Rijekinoj akademiji.

Sam Matija nam je prije nekoliko dana podvukao kako mu je opcija odlaska u SAD sada, ne samo draža, nego i najzanimljivija:

- Želim ostati u Rijeci, ali ako klub odluči da moram ići onda bih između Italije i MLS-a izabrao Ameriku.

A danas je, kao svaki drugi dan, dok se oko njega vrte priče o silnim milijunima, dečko obavio jutarnji trening pa prije ručka sjeo na kavu u kvartovski kafić i u miru živio svoj uobičajeni ponedjeljak.

Inače, iz Maksimirske na Rujevicu još nije stigla nikakva službena ponuda niti je obavljen ozbiljniji razgovor s vrhom riječkog kluba. Dinamo ima dva dana, Rijeka je spremna pregovarati, ali nije prinuđena trenutačno prodavati. Friganu cijena samo može - rasti.

Matija Frigan igra odličnu sezone, ove je sezone u HNL-u u 13 nastupa zabio sedam golova, a bio je igrač utakmice i u Jadranskom derbiju na Poljudu, kada je zabio gol za 2-0. 

Dečku je samo 19, a među svim napadačima koji su ove sezone igrali ili prodefilirali kroz Rijeku, on je bio prvi izbor svih četvorice trenera. Mjesto u početnoj postavi davali su mu i Dragan Tadić i Fausto Budicin i Serse Cosmi u onom jesenskom hororu koji je "bijela" momčad prolazila, a isto je i sad, kad su se stvari posložile, a na čelo struke zasjeo Sergej Jakirović. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 98
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida