Obavijesti

Sport

Komentari 33

Marić i dalje educira suce jer Vučkov još nije dobio licenciju

Marić i dalje educira suce jer Vučkov još nije dobio licenciju
7

Iako je prije dva mjeseca podnio ostavku na mjestu HNS-ova instruktora za VAR, Bruno Marić ovih dana u Velikoj Gorici u istoj funkciji sucima drži predavanja u sklopu testiranja sustava na stadionu

VIDEO

Čini se da Bruno Marić ipak nije dao ostavku na mjestu HNS-ova instruktora za VAR! Ili ju je barem privremeno odgodio. Naime, nogometni sudac iz Daruvara u srijedu je u Velikoj Gorici držao predavanje sucima 1. HNL povodom testiranja sustava za VAR na tamošnjem Gradskom stadionu.

Podsjetimo, Marić je podnio ostavku u svibnju, samo dva dana nakon predstavljanja projekta uvođenja VAR-a u našu ligu. Učinio je to zbog pritisaka na njega iz Splita i kako bi omogućio reprezentaciji da odigra utakmicu na Poljudu. HNS je za njegova nasljednika potom imenovao Riječanina Domagoja Vučkov.

Pokretanje videa...

01:10

"Obzirom da sam u medijskim napisima mogao prepoznati natruhe smetnje odigravanju utakmice u Splitu, zbog moje funkcije u VAR instruktora podnosim ostavku na to mjesto. Posebno napominjem kako podnosim ostavku isključivo zbog Hrvatske i hrvatskog nogometa", napisao je tada Marić u pismu vodstvu HNS-a i dodao:

"Ne, ne odlazim zbog pritiska, ne odlazim zbog hejtera, ne odlazim jer sam umoran. Odlazim jer sam najnagrađivaniji sudac u Hrvatskoj i imam odgovornost prema nogometu. Moju ostavku nije tražio niti Savez, niti HNK Hajduk, ali u medijskom prostoru u ovom trenutku ne smije postojati niti zrnce negative kada je nogomet i reprezentacija u pitanju".

Dva mjeseca nakon - evo nama Marića! Najbolji hrvatski nogometni sudac iz Daruvara u srijedu je došao u Veliku Goricu da bi sa svojim pomoćnikom Tomislavom Šetkom održao prezentaciju kako bi trebao funkcionirati VAR u HNL-u i to će činiti sve do nedjelje.

Kako su nam objasnili iz HNS-a, Vučkov će licenciju za educiranje drugih o VAR-u dobiti tek u rujnu, što bi bilo prekasno da se sve pripremi do početka nove sezone. Zbog toga će Marić biti uz njega cijelo vrijeme dok on ne dobije licenciju. 

Uz instruktore Marića i Šetku, bili su tu i project manager Ante Kulušić, voditelj VAR edukacije Domagoj Vučkov te tajnik Komisije nogometnih sudaca Igor Pristovnik, predstavnik tvrtke CROATEL, 28 igrača koji će simulirati situacije i mnogi drugi. 

Od sljedeće sezone svi će stadioni u HNL-u morati imati posebnu prostoriju za VAR, sustav koji je iz korijena promijenio način suđenja, ali i nogomet općenito. Nakon njegova uvođenja, više ništa neće biti isto.

Kako bi VAR funkcionirao, mora postojati prostorija na stadionu prema Fifinim uvjetima. Gorica je bila najbrža u stvaranju takve prostorije u domaćoj ligi te su odabrani za domaćina prve edukacije o korištenju VAR-a - koji je odmah izazvao dosta prašine.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom