Obavijesti

Sport

Komentari 9

Kako je Pep pustio igrača od 70 milijuna eura: João Cancelo nije prihvatio ispriku. Poludio je...

Kako je Pep pustio igrača od 70 milijuna eura: João Cancelo nije prihvatio ispriku. Poludio je...

Portugalska zvijezda na glasu je kao tempirana bomba u svlačionici i ne voli biti na klupi, a Guardiola nije tip koji će podleći pritisku. Nakon mjesec dana mučenja, razišli su se

VIDEO

João Cancelo (28) napustio je posljednjeg dana prijelaznog roka Manchester City i otišao na posudbu u Bayern, za koji je u srijedu debitirao asistencijom u pobjedi kod Mainza u kupu (4-0). Uzeo je broj 22 nakon što mu nisu udovoljili da nosi sedmicu, koja je vezana uz rođendan majke (7. veljače) poginule u prometnoj nesreći prije deset godina.

Čudna je priča oko odlaska jednog od najboljih dojučerašnjih igrača Manchester Cityja koji je došao u klub iz Juventusa u ljeto 2019. za 65 milijuna eura, danas vrijedi 70, a mogao bi ga na ljeto napustiti i za manji ako Bavarci pregovaraju nižu cijenu otkupa. Teško da Cancelo opet može u istu svlačionicu s Pepom Guardiolom.

- Tražio sam promjenu zbog ograničene minutaže u posljednjih nekoliko tjedana, a to nema nikakve veze s mojim odnosom s Pepom. Želio sam više minuta, imati veliki klub iza sebe kao što je Bayern i isprobati novi izazov. Presretan sam što sam ovdje, Bayern je ogroman klub velike povijesti - rekao je Cancelo nekoliko sati uoči debija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Portugalski reprezentativac prije godinu je dana potpisao novi unosni ugovor s "građanima" do 2027., pod Guardiolom se razvio u igrača svjetske klase, kreativca koji je dvaput bio u najboljoj momčadi sezone Premiershipa. Nije uobičajeno što ga se City riješio usred sezone bez prave zamjene.

Pogled na minutažu, koje nije bilo u zadnje tri utakmice u kojima je nosio dres engleskog kluba, puno toga otkriva. Sve je počelo još protiv Tottenhama 19. siječnja kad je Pep u prvu momčad odlučio gurnuti dijete kluba Rica Lewisa (18). Kad se situacija ponovila protiv Wolverhamptona i Arsenala, bio je to jasan znak da Guardiola ne računa na njega.

City  u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka pobijedio Modri?ev Real 2:1

Cancelo je na glasu kao igrač kratkih živaca koji ne voli trpjeti klupu. A Guardiola nije trener koji se boji napraviti takav potez. Poznati ćelavac nije bio impresioniran njegovom formom po povratku sa Svjetskog prvenstva, samo je dvaput zaigrao od prve minute, od čega jednom kao desno krilo, a zadnja dva nastupa imao je u porazima od Southamptona i Manchester Uniteda.

- Tako mi je žao zbog Joãa, tražio sam od njega da igra na poziciji na koju nije navikao - opravdavao se Guardiola nakon Chelesaja, ali ispriku mu igrač nije prihvatio i tu su počeli problemi.

Cancelo je, tvrde engleski mediji, bio bijesan i negativnim komentarima unosio je nemir u momčad. Kad je vidio da ne igra, tražio je od menadžera Jorgea Mendesa da mu nađe novi klub i potpuno se isključio s momčadskih sastanaka.

U Bayernu će pronaći sredinu u kojoj će moći igrati, a Guardiola je, nakon prodaje Oleksandra Zinčenka Arsenalu, ostao bez kvalitetnih rješenja za bok. S obzirom na ne previše komotnu situaciju i pet bodova zaostatka za Arsenalom, koji ima i utakmicu manje, to bi se moglo pokazati lošim potezom.

firo : February 1st, 2023, Football, Soccer, DFB Cup, Season 2022/2023, Round of 16, FSV FSV FSV Mainz 05 - FC Bayern Munich
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu