Obavijesti

Sport

Komentari 13

Kako je Šime postao hrvatski idol i nasmijavao naciju do suza

Kako je Šime postao hrvatski idol i nasmijavao naciju do suza
7

Šime Vrsaljko oprostio se od hrvatske reprezentacije. Ostat će zapamćen po svojim predstavama na terenu, ali i izvan njega. Iz Rusije je nasmijavao naciju i mnogima izmamio suze na oči...

VIDEO

Šime je bio i jedan od pokretača veselja, pozitivne energije i dobrog raspoloženja unutar svlačionice, što će nam svima nedostajati. Zbog svega toga, bilo mi je zadovoljstvo imati Šimu u momčadi te mu zahvaljujem na svemu što je dao za hrvatsku reprezentaciju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:12

Tim se riječima, barem što se tiče igranja u dresu 'vatrenih', od Šime Vrsaljka (30) oprostio izbornik Zlatko Dalić.

Hrvatski izbornik vjerojatno je pronašao i najbolje, prave riječi za Šimu, koji je u Rusiji nastupima na terenu, ali i izvan njega osvojio srca nacije.

FILE PHOTO: World Cup - Semi Final -  Croatia v England

"Radni narode. Večeras ide live. Laganini. Spremni smo. Englezi, la papa. Kući spavanje. Hrvati na postolju. Idemo draga nacijo, veselite se. Englezi blijedi. Idemo treniranje. Idu kući, ali praznih ruku. To je bilo šamaranje od prve do zadnje minute i naravno penali nisu bili. Draga nacijo, pozdrav.", kazao je Šime u javljanju uživo na Instagramu nakon najveće pobjede u povijesti hrvatske reprezentacije, nad Englezima u polufinalu Svjetskog prvenstva.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:16

Bila je to jedna od najboljih utakmica u Šiminoj karijeri. A nije ju trebao ni igrati. 'Nije trebao' u zdravstvenom smislu. Međutim, za njega nije bilo dvojbe. Za Hrvatsku, polufinale Svjetskog prvenstva igrao bi i bez jedne noge.

A tamo je bio jedan od najzaslužnijih za povijesni rezultat Hrvatske. Na isteku 68. minute, pri vodstvu Engleske 1-0, Rakitić ga je pronašao usamljenog na desnoj strani, a Šime ju je krasno primirio i fantastično ubacio za Perišića koji je nevjerojatnim golom sve vratio 'na početak'. Ispostavilo se, početak kraja. Za Engleze.

Vrsaljko i Dejan Lovren tih dana, kada nisu bili na terenu, često su se javljali uživo na Instagramu, a upravo se kolege iz obrane i dotakao u oproštajnom pismu.

"Dejan je priča za sebe. Sreća je u životu, a kamoli u poslu, pronaći osobu s kojom ste na istoj valnoj duljini, s kojom dijelite fore jednako lako kao što dijelite teške trenutke. Tko bi rekao da ću uživati 11 godina dijeliti krevet s njim? :-) Loki, učinio si mi ovu reprezentativnu priču još posebnijom i veselim se nastavku našeg prijateljstva.", napisao je Vrsaljko.

Dvojac je 'briljirao' i na presici uoči utakmice Hrvatske i Rusije u Sočiju. Na pitanje "Što mislite o pomoći ruskih banaka Agrokoru", koje je zbunilo sve prisutne, Vrsaljko i Lovren su se prvo pogledali pa ispalili:

- Agrokor je u padu, a mi u usponu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:15

A 'dužan' nije ostao ni Argentincima, koji su mislili da će lako protiv 'vatrenih'. Prevarili su se...

- Sampaoli je rekao da su oni dominirali? Ne znam što je on gledao, ja sam vidio Argentince koji padaju i plaču kao curice - kazao je tada Šime.

Ovog ljeta prešao je u Olympiakos, a mnogi su su smatrali kako se na taj potez odlučio kako bi u što boljoj formi dočekao SP u Kataru i na kraju krajeva se našao na izbornikovom popisu. Teško je reći da je Šime šokirao ovakvom odlukom jer, ruku na srce, u ovom trenutku nekoliko igrača bolje kotira na poziciji desnog beka u hrvatskoj reprezentaciji. Kako god, utakmica protiv Danska u Ligi nacija bit će upamćena kao njegova posljednja u dresu 'vatrenih'.

SP 2018, Rusija - Hrvatska

Šime, hvala ti na svemu, pogotovo na suzama. I radosnicama i onima od smijeha...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše