Obavijesti

Sport

Komentari 15

Kako je to Hunt preživio? Kad te Cro Cop pukne high kickom

Kako je to Hunt preživio? Kad te Cro Cop pukne high kickom
3

Mirkov high kick je mnoge pospremio u zemlju snova, ali Mark Hunt je jedan od onih koji je to, nekim čudom, uspio preživjeti. Glory je na Facebooku objavio snimku meča Cro Copa i Hunta...

VIDEO

Branko Cikatić, Ernesto Hoost, Semmy Schilt, Jerome Le Banner, Remy Bonjasky, Mirko Filipović, Pete Aerts... borci su koji su kickboks doveli na sam vrhunac. Bilo je to 90-ih i početkom 2000-ih kada su kickboks organizacije 'lupale' nevjerojatne novce od priredbi na kojima su nastupali legendarni borci.

Bilo je to najljepše razdoblje kick boksa, vrijeme kada nisu postojali UFC i Bellator koji su kasnije sve 'upropastili' i etablirali MMA u vodeći borilački sport. Pojavom tih MMA organizacija, kickboks je u potpunosti pao u zaborav.

Pokretanje videa...

Cro Cop, high kick 02:30

Mike Kim je godinama držao K1 u vrhu, ali dugogodišnje malverzacije su gurnule tu organizaciju na samo dno. Već neko vrijeme životare i žive na rubu, a jedina preostala nada za kickboks je Glory.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nema tu više Cro Copa i Le Bannera, najveće zvijezde Gloryja su Badr Hari i Rico Verhoeven, tu je i Hrvat Antonio Plazibat koji bi se za nekoliko godina mogao boriti za teškašku titulu, ali daleko je Glory od onoga što je ova disciplina prije predstavljala.

MMA je preuzeo svu slavu, a Glory pokušava napraviti čudo od mrvica koje dobije. U vrijeme kada kada ljudi baš i ne razmišljaju o ovoj disciplini, pogotovo zbog korona virusa koji je zaustavio sve priredbe, Glory je zagrabio u svoju bogatu arhivu i izvukao borbe legendarnih boraca koji su obilježili kickboks.

Jedan od njih je i najbolji hrvatski borac Mirko Filipović koji je za vrijeme svoje ere u Gloryju i K1 stvorio kult high kicka. Njegov udarac bio je prepoznatljiv u borilačkom sportu, a borci bi padali u nokaut samo kada bi vidjeli njegovu nogu. Samo je bilo dovoljno reći: Desna noga bolnica, lijeva noga groblje.

Taj ubojiti udarac je mnoge pospremio u zemlju snova, ali Mark Hunt je jedan od onih koji je to, nekim čudom, uspio preživjeti. Glory je na Facebooku objavio snimku meča Cro Copa i legendarnog Novozelanđanina iz 2002. godine.

Borili su se u organizaciji K1 u japanskoj Nagoyi, a hrvatski borac je pobijedio jednoglasno odlukom sudaca. Tijekom meča Hunt je primio jednu Cro Copovu bombu lijevim high kickom i prosuo se na pod, ali nekim čudom, uspio je ustati i nastaviti meč. Ipak, na kraju je izgubio.

Mirko je svoj high kick pretvorio u umjetnost i koliko god puta pogledali taj njegov udarac, uvijek će vam biti drago pogledati još jednom. Uživajte!

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Video možete pogledati OVDJE.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka