Obavijesti

Sport

Komentari 13

'Kako se danas osjeća igrač Dinama? Nitko ne želi otići!'

'Kako se danas osjeća igrač Dinama? Nitko ne želi otići!'

Viktoria je dobra, baš dobra momčad, ali i dalje mislim kako smo mi kvalitetniji. Ovako nabrijan nisam bio od Engleske na Rujevici, a to je ispalo odlično, rekao nam je Dinamov golman Dominik Livaković

VIDEO

Stigao je 'dan D'. Dinamo danas u uzvratnom dvoboju šesnaestine finala Europske lige dočekuje Viktoriju Plzen, u modrom domu vlada veliki optimizam, svi su uvjereni kako će plavi preko češkog prvaka ispisati povijest. I plasirati se u osminu finala. Igrači Dinama potpuno su opušteni, ali i svjesni izazova koji je ispred njih. O tome nam svjedoči i modra 'jedinica' Dominik Livaković.

- Spreman sam, jedva čekam početak utakmice. Mislim da smo u Plzenu odigrali dosta dobih 60-ak minuta, pokazali da smo bolja momčad, ali nam se onda dogodio nedopustiv pad koncentracije. Viktoria je jako dobra momčad, nisu oni bezveze u posljednje vrijeme imali toliko dobrih europskih rezultata, ali opet... ma siguran sam da smo bolji - kaže Dominik Livaković.

Pokretanje videa...

Dinamo 'Dan medija' 06:32

Nabrijani smo

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kako ste vi s vrata doživjeli Viktoriju Plzen?

- Ozbiljna su, svakako i opasna momčad. Dosta su čvrsti i organizirani, ali vidjet ćemo kako će to izgledati u uzvratu. Oni u Zagreb dolaze bez dva stopera, zanima me tko će im biti u zadnjoj liniji uz tog Pernicu. Neki kažu onaj veznjak Prochazka, taj me se nekako dojmio, ima baš neugodan centaršut.

Viktoria ima vrlo opasnog, ali i prilično visokog (196 cm) napadača Jean-David Beauguela...

- To je neugodan napadač, nikome nije jednostavno čuvati takve igrače. Fizički je moćan, dobar u skoku, nije se s njim jednostavno nositi. I onda u Plzenu on bude zamijenjen u 81. minuti, a na teren uđe još viši i snažniji (Chory, 198 cm) napadač, nevjerojatno. Ne znam kad sam posljednji put vidio da neka momčad ima takva dva napadača.

Kada ste posljednji put neku utakmicu toliko iščekivali? I bili toliko nabrijani za nadolazećih 90 minuta?

- Uh..., ajde ne računajući one utakmice sa Svjetskog prvenstva u Rusiji na kojima ipak nisam bio u prvom planu, odlučit ću se za reprezentativni dvoboj s Engleskom na Rujevici. Znao sam da ću dobiti priliku, igrali smo protiv vrhunske reprezentacije, baš sam bio napaljen na taj susret. I evo, tada je ispalo jako dobro (proglašen je i igračem utakmice), vjerujem da će tako biti i ovoga puta.

Ponosni smo i motivirani

Vi ste već dugi niz godina član Dinama, koliko je danas drugačije biti Dinamovac nego nekih prijašnjih sezona?

- Ma uvijek je lijepo biti igrač Dinama, ali ova je sezona s prijašnjima - neusporediva. Pa lani nismo niti igrali Europu, ispali smo od Skenderbeua, a danas se borimo za osminu finala Europske lige. Kako to uopće uspoređivati? Netko je to najbolje opisao u jednoj rečenici 'prije su svi željeli napustiti Dinamo, a danas baš nitko od nas ne razmišlja o odlasku'. To je i najbolji odgovor na pitanje kako se danas osjeća igrač Dinama.

Maksimir će biti ispunjen do posljednjeg mjesta...

- To nas sve čini ponosnim, ali i još motiviranijim. Kažem, Viktoria je dobra, baš dobra momčad, ali i mi znamo koliko vrijedimo. I koliko možemo biti bolji nego što smo to bili u zadnjih 30-ak minuta prve utakmice. Miran sam, ali optimist, veliki optimist. Neka nas navijači podrže, budu sigurni da ćemo dati sve od sebe, a vjerujem na kraju i zajedno slaviti - završio je Livaković.

 
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića