Obavijesti

Sport

Komentari 33

Kakva je to Barca?! Zabija samo 1,2 gola po utakmici i favorit je da se preseli kod Dinama u EL...

Kakva je to Barca?! Zabija samo 1,2 gola po utakmici i favorit je da se preseli kod Dinama u EL...
6

Xavi je kao igrač ispao u skupini, kad je Hrvatska u kvalifikacijama imala Dinamo i Hajduk, a Barcelona je s Rivaldom, Puyolom, Kluivertom, Enriqueom... završila treća. No, ta je Barca zabila 13 golova, ova - dva!?

VIDEO

Nisam ljutit. Izgubili smo priliku, ali imamo još jednu utakmicu i moramo pobijediti u Münchenu. Ostao je još jedan metak i možemo pobijediti budemo li igrali ovako.

Rekao je to Xavi Hernandez nakon remija Barcelone s Benficom 0-0 u petom kolu Lige prvaka. Remija koji je zapravo još jedan potencijalno vrlo težak udarac posrnulom španjolskom divu.

Pokretanje videa...

00:38

Koji će u zadnje kolo ući kao autsajder za prolazak skupine. Naime, Barca ima sve u svojim rukama, ali proći će tek ako pobijedi Bayern u Münchenu. U neka nedavna vremena to bi bila utakmica s 50:50 posto šansi, ali sad... Dovoljno je pogledati tablicu.

Naravno da će Bayern biti bez rezultatskog pritiska, ali da biste pobijedili bilo koga treba - zabiti gol. E to baš Xavijevoj momčadi ne de. U dvije domaće utakmice od njegova dolaska na klupu zabila je jedan gol, i to iz penala.

- Moramo biti učinkovitiji. Promašujemo i to nama stvara tjeskobu, a protivniku ulijeva sigurnost. Pitanje je vremena kad ćemo proraditi, nedostaje nam taj završni pas. Ovisimo o sebi, možemo se potući sa svima i idemo u München razmišljajući o pobjedi. Još ima nade... - dodao je trener.

Druga je opcija za Barcu, ako ne pobijedi u Münchenu, da Benfica kod kuće ne pobijedi već otpisani kijevski Dinamo. Ako Benfica pobijedi, mora i Barca, bod joj nije dovoljan jer Portugalci su međusobno bolji. Zato je na kladionicama koeficijent da će Benfica proći skupinu 1.70, a na Barcelonu 2.

LaLiga - FC Barcelona v Espanyol

Zna Xavi kako je to ispasti u skupini, iskusio je kao igrač. Prije 21 godinu. Bila je to sezona u kojoj je Hrvatska u kvalifikacijama imala dva kluba, Hajduk je u 2. pretkolu ispao od mađarskog Dunferra (ukupno 2-4), Dinamo u trećem od Milana (1-6). Koji je nadigrao i Barcu.

Momčad koju je vodio Serra Ferrer završila je treća s osam bodova i preselila se na proljeće u Kup Uefe, gdje ju je tek u polufinalu zaustavio Liverpool. Milan je bio nadmoćan, ali ispred Rivalda, Xavija, Puyola, Kluiverta, Luisa Enriquea, Cocua, De Boera... završio je i Leeds United, a ta je Barca u Istanbulu izgubila 3-0 od Besiktasa.

Champions League - Group E - FC Barcelona v Benfica

No, ta je Barca u šest utakmica skupine zabila 13 golova. Ova u pet utakmica - dva!? U Ligi prvaka neefikasniji su ove sezone samo Šahtar, Dinamo Kijev i Malmö, dok više pogodaka imaju i Young Boys, Šerif, Wolfsburg, Salzburg...

I u španjolskom prvenstvu, gdje je Barca sedma, 'ispod crte', izvan europske zone, šest je efikasnijih momčadi, Real ima čak 12 golova više, a kombinirano u Primeri i Ligi prvaka Barcelona ove sezone postiže 1,2 gola po utakmici. Mizerija...

E, takva je Barcelona sad jako blizu ispadanja iz Lige prvaka. Pa se, Xavi, možda vidimo u Maksimiru na proljeće...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka