Sport

Komentari 66

Slavlje 109. momčadi svijeta! Jurčević: Golman je naš junak

Slavlje 109. momčadi svijeta! Jurčević: Golman je naš junak

Ne, nije ovo katastrofa iz perspektive odlaska na Euro. Ali na istom tom stadionu Slovaci su utrpali pet komada (5-1), Mađari tri (3-1). Nema veze, za mjesec dana kad izborimo Euro, ovaj će grozan dan u Bakuu svi zaboraviti...

Četiri dana nakon najbolje partije Hrvatske pod Dalićem, stigla je, eto - najgora.

Ma ne samo da su prosuti bodovi protiv Azerbajdžana - koji do jučer nije imao ni jedan - nego su svjetski doprvaci sat vremena u Bakuu bili u - ‘bunkeru’. Ako ćemo se našaliti: što bi tek bilo da je s druge strane bila Štimčeva Indija, koja je 103. na Fifinoj ljestvici, jer Azerbajdžan je 109...

Krenulo je kao iz bajke. Bolje rečeno: kao u Slovačkoj. Autoritativna Hrvatska, moćna, pritisak, šanse... i rani gol.

Nakon toga Ante Rebić imao je dva zicera i oba puta nadmudrio ga je debitant na golu Azera Balajev. Trajalo je to 30-ak minuta i onda su se ‘vatreni’ - ugasili. Idućih sat vremena svjetski je doprvak djelovao umorno, ispuhano, a domaćini su se oslobađali treme, samopouzdanje im je raslo i raslo. Dvaput su zatresli mrežu iz zaleđa, pa u 72. minuti izjednačili. Posve zasluženo.

Tamkin Halilzade, kojeg je Nikola Jurčević ubacio u drugom poluvremenu, ‘petkovićevski’ se prošetao kroz našu obranu, Brozović ga je ispustio ispred šesnaesterca, Lovren nije htio skriviti penal, a majstor koji igra za Sabah ispao je - Messi.

- Jako sam zadovoljan izvedbom svojih igrača i ponosan sam na njih. Igrali smo protiv viceprvaka svijeta i bili smo momčad. Ja sam Hrvat, ali danas sam bio za Azerbajdžan - rekao je sretni Nikola Jurčević i nastavio:

- Imali smo već dobrih utakmica u posljednje vrijeme, ali ne i rezultat. Ovo je zadovoljavajući rezultat i sada imamo dvije opcije: nastaviti dalje hvatati bodove ili testirati mlade igrače. Balajev je bio perfektan. Prvih 15-20 minuta bilo je posebno pamtljivo. Hrvati su krenuli moćno, ali on nas je spasio. Jedan je igrač za uspjeh trebao napraviti nešto posebno i to je bio naš golman.

Ne, nije ovo katastrofa iz perspektive odlaska na Euro. Hrvatska bi trebala u iduće tri utakmice (Mađarska i Slovačka kod kuće, Wales u gostima) morala osvojiti pet bodova. Pa i ako ih ne osvoji, vrlo će vjerojatno u playoff. Ali ovo je bio kiks, pljuska kakvu si nismo smjeli dopustiti.

Pa na istom tom stadionu Slovaci su utrpali pet komada (5-1), Mađari tri (3-1). A remi 1-1, kao danas 'vatreni' prošle je godine u Ligi nacija izvukla i - Malta.

Azerbajdžan 2018. i 2019. godine od 18 utakmica čak 11 nije izgubio. Ali Hrvatska si ne smije dopustiti da na nama bilda statistiku. Ne 109. reprezentacija svijeta. No, za mjesec dana kad izborimo Euro, ovaj će grozan dan u Bakuu svi zaboraviti...

Najčitaniji članci