Sport

Komentari 147

Kakvo je bilo suđenje: Batinić dao tri crvena, Jradi oštećen?

Kakvo je bilo suđenje: Batinić  dao tri crvena, Jradi oštećen?

Hajduk je na Poljudu pobijedio Dinamo (1-0) , a susret je sudio Damir Batinić iz Osijeka. Podijelio je 11 kartona, od čega 7 žutih i tri crvena za igrače te crveni karton za pomoćnog trenera Dinama

Sve je bilo 'pod kontrolom', a onda je Jradi pao u šesnaestercu nakon što ga je srušio Petar Stojanović. Jradi je dobio žuti karton za simuliranje, ali snimka pokazuje da je kontakta ipak bilo.

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Video možete pogledati OVDJE.

Sedamnaest minuta kasnije Emir Dilaver srušio je Darka Nejašmića i tako prekinuo kontru Hajduka, a sudac Damir Batinić pokazao mu je žuti karton. No, nedugo nakon toga pokazao mu je direktni crveni karton. Nije jasno je li sudac zabunom pokazao žuti ili je na sugestiju pomoćnika pokazao direktni crveni karton, ali start Dilavera bio je neoprezan i nesportski. 

Pocrvenio je tada i Arijan Ademi na klupi. Kapetan Dinama izašao je zbog ozljede u 52. minuti, ali ni to ga nije spriječilo da gestikulira i viče prema Batiniću nakon što je isključen Dilaver. Sudac iz Osijeka poslao isključio ga je i poslao na tribine. 

- Žao mi je, bio sam vruć i pretjerano sam reagirao - prokomentirao je Ademi nakon susreta. 

A u 80. minuti Jradi je zakasnio na Theophilea i zaradio drugi žuti. Bio je to opravdani žuti karton, ali postavlja se pitanje što bi bilo da Jradi nije dobio žuti karton za protumačeno simuliranje. Do kraja susreta je pocrvenio i pomoćni trener Dinama Rene Poms, a Batinić je sve kartone podijelio u drugom poluvremenu. 

Bilo kako bilo, ovo nije bio najlakši derbi za suditi, ali u drugom poluvremenu utakmica kao da je 'izmakla kontroli'. Sudac Batinić odradio je svoj posao, ali ni jedna ni druga strana nije htjela komentirati sudačke odluke.

Najčitaniji članci