Sport

Komentari 22

Kaleb: Neke stvari gurali smo pod tepih i mogli ih zamaskirati

Kaleb: Neke stvari gurali smo pod tepih i mogli ih zamaskirati

Fizički nismo dobro pripremljeni, ne možemo igrati jedan na jedan, ne možemo se pouzdati u Duvnjaka, rekao je Kina pa završio: Ispadali su i ranije Danci i Francuzi pa nikom nije pala dlaka s glave

Prije svega, možemo čestitati Argentincima na poštenoj igri i na zasluženoj pobjedi. Naravno, nećemo njih analizirati, krivi smo sami sebi, počeo je analizu neočekivanog poraza Hrvatske u Kairu Nikša Kaleb, proslavljeni hrvatski rukometni reprezentativac, stručni sukomentator RTL-a u Egiptu.

Argentina je bila bolja 23-19 i ostavila nas u gotovo nemogućoj misiji uoči zadnjeg kola drugog kruga. Da bismo prošli u četvrtfinale, trebali bismo dočekati pobjedu Katara nad Argentinom u ponedjeljak pa onda srušiti svjetskog prvaka Dansku.

POGLEDAJTE VIDEO: RK Petrinja za reprezentaciju

- Što se tiče našeg plasmana u četvrtfinale, kako bismo rekli narodski, papir sve trpi, ali praksa je nešto drugo. S ovakvom izvedbom teško je očekivati da imamo ikakve šanse za prolazak u četvrtfinale - rekao je Kaleb i nastavio:

- Ovo nam je razotkrilo neke stvari koje smo neko vrijeme možda gurali pod tepih jer smo imali rezultate kojima smo to mogli zamaskirati.

- Sad smo vidjeli da fizički nismo toliko dobro pripremljeni, da ne možemo igrati jedan na jedan. Da se ne možemo pouzdati u Domagoja Duvnjaka kako nas je nosio u Austriji i Švedskoj, na prošlom Europskom prvenstvu, da nam on bude glavni igrač i u obrani i u napadu.

Hrvatska nikad od 2001. nije bila plasirana lošije od šestog mjesta na jednom Svjetskog prvenstvu. Sad bi mogla biti ispod osmog. Užasan ulazak u utakmicu, a pogotovo drugo poluvrijeme, u kojem nismo zabili gol 15 minuta, razotkrili su nemoć.

- Bili smo preopušteni, nismo imali individualnu snagu, a kolektivno smo vidjeli da nemamo neke pretjerano uigrane akcije i, što je najgore, u obrani nismo bili pravi, nismo imali kontakta. Kad se sve to poklopi, uz nedostatak gledatelja, sve nam je išlo krivo i rezultat svega toga je gotovo ispadanje s prvenstva - rekao je Kina Kaleb.

Odmah nakon utakmice izbornik Lino Červar najavio je da će se povući nakon ovog SP-a.

- Volio bih da smo ovu priču s Linom zaključili na puno ljepši način. Nažalost, ovako se dogodilo. I Danci i Francuzi su na prošlom prvenstvu ispali u prvom krugu pa nikome nije pala dlaka s glave. Lino je dao puno hrvatskom rukometu. Treba prespavati i rukometni savez će sve analizirati i odlučiti tko će biti njegov nasljednik - zaključio je Kaleb.

Najčitaniji članci