Obavijesti

Sport

Komentari 22

Kaleb: Neke stvari gurali smo pod tepih i mogli ih zamaskirati

Kaleb: Neke stvari gurali smo pod tepih i mogli ih zamaskirati

Fizički nismo dobro pripremljeni, ne možemo igrati jedan na jedan, ne možemo se pouzdati u Duvnjaka, rekao je Kina pa završio: Ispadali su i ranije Danci i Francuzi pa nikom nije pala dlaka s glave

VIDEO

Prije svega, možemo čestitati Argentincima na poštenoj igri i na zasluženoj pobjedi. Naravno, nećemo njih analizirati, krivi smo sami sebi, počeo je analizu neočekivanog poraza Hrvatske u Kairu Nikša Kaleb, proslavljeni hrvatski rukometni reprezentativac, stručni sukomentator RTL-a u Egiptu.

Argentina je bila bolja 23-19 i ostavila nas u gotovo nemogućoj misiji uoči zadnjeg kola drugog kruga. Da bismo prošli u četvrtfinale, trebali bismo dočekati pobjedu Katara nad Argentinom u ponedjeljak pa onda srušiti svjetskog prvaka Dansku.

POGLEDAJTE VIDEO: RK Petrinja za reprezentaciju

Pokretanje videa...

RK Petrinja za rukometaše 00:52

- Što se tiče našeg plasmana u četvrtfinale, kako bismo rekli narodski, papir sve trpi, ali praksa je nešto drugo. S ovakvom izvedbom teško je očekivati da imamo ikakve šanse za prolazak u četvrtfinale - rekao je Kaleb i nastavio:

- Ovo nam je razotkrilo neke stvari koje smo neko vrijeme možda gurali pod tepih jer smo imali rezultate kojima smo to mogli zamaskirati.

'Dosta je tu bilo čudnih izmjena. Sve je izgledalo jako kaotično...'
'Dosta je tu bilo čudnih izmjena. Sve je izgledalo jako kaotično...'

- Sad smo vidjeli da fizički nismo toliko dobro pripremljeni, da ne možemo igrati jedan na jedan. Da se ne možemo pouzdati u Domagoja Duvnjaka kako nas je nosio u Austriji i Švedskoj, na prošlom Europskom prvenstvu, da nam on bude glavni igrač i u obrani i u napadu.

Hrvatska nikad od 2001. nije bila plasirana lošije od šestog mjesta na jednom Svjetskog prvenstvu. Sad bi mogla biti ispod osmog. Užasan ulazak u utakmicu, a pogotovo drugo poluvrijeme, u kojem nismo zabili gol 15 minuta, razotkrili su nemoć.

Čupić: Iznenađen sam. Ako još nešto kažem, ispast ću smiješan
Čupić: Iznenađen sam. Ako još nešto kažem, ispast ću smiješan

- Bili smo preopušteni, nismo imali individualnu snagu, a kolektivno smo vidjeli da nemamo neke pretjerano uigrane akcije i, što je najgore, u obrani nismo bili pravi, nismo imali kontakta. Kad se sve to poklopi, uz nedostatak gledatelja, sve nam je išlo krivo i rezultat svega toga je gotovo ispadanje s prvenstva - rekao je Kina Kaleb.

Odmah nakon utakmice izbornik Lino Červar najavio je da će se povući nakon ovog SP-a.

- Volio bih da smo ovu priču s Linom zaključili na puno ljepši način. Nažalost, ovako se dogodilo. I Danci i Francuzi su na prošlom prvenstvu ispali u prvom krugu pa nikome nije pala dlaka s glave. Lino je dao puno hrvatskom rukometu. Treba prespavati i rukometni savez će sve analizirati i odlučiti tko će biti njegov nasljednik - zaključio je Kaleb.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Mvumbi je i dalje zvijezda: Želi ga pola Francuske nakon SP-a
'SHAQ' MOŽE BIRATI

Mvumbi je i dalje zvijezda: Želi ga pola Francuske nakon SP-a

Znam da je ovo posao, ali sve mi je ovo novo. Ne znam još što bih rekao. Uskoro ću odlučiti gdje ću nastaviti karijeru, rekao je pivot DR Konga koji je oduševio sve na SP-u u Egiptu

Nitko ni blizu virtuozu: Balićev rekord dugo će ostati netaknut
NAKLONITE SE MAJSTORU

Nitko ni blizu virtuozu: Balićev rekord dugo će ostati netaknut

Bivši hrvatski rukometni reprezentativac šest puta zaredom našao se u najboljim postavama velikih natjecanja. Sagosen je u Egiptu mogao doći na pet, no prerano je izletio s Norvežanima
Spektakularno finale u Egiptu: Danska ponovno prvak svijeta!
NEVJEROJATNI HANSEN I LANDIN

Spektakularno finale u Egiptu: Danska ponovno prvak svijeta!

Čudesni Hansen, čudesni Landin na golu i Danska je ponovno prvak svijeta! Na koncu su presudile nijanse, ali Danci su zasluženo obranili naslov prvaka svijeta 26-24 i drugi put u povijesti uzeli zlatno odličje