Sport

Komentari 119

'Izbacivanje iz reprezentacije? Nećete me i dalje čuti o tome. Oni igraju dobro, neka nastave'

'Izbacivanje iz reprezentacije? Nećete me i dalje čuti o tome. Oni igraju dobro, neka nastave'

Pod izlikom da ga bole leđa, prema Daliću, Nikola Kalinić nije mogao nastupiti u Rusiji i on ga je poslao doma. Više nije zaigrao niti su komunicirali, a novi igrač Hajduka kratko se osvrnuo na to

Nikola Kalinić (34) na predstavljanju kao novi igrač Hajduka osvrnuo se i na vruću temu koja je obilježila njegovu karijeru, izbacivanje iz hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018.

Prošle su više od tri i pol godine, a napadač nikad nije javno istupao o toj temi. Podsjetimo, izbornik Zlatko Dalić poslao ga je kući nakon što je odbio ući u igru na prvoj utakmici protiv Nigerije u Kalinjingradu.

POGLEDAJTE VIDEO: Nikola Kalinić vratio se u Hajduk

- Nećete me i dalje čuti - rekao je Kalinić odgovarajući na pitanje kako danas gleda na tu situaciju.

Kalinić je bio nezadovoljan statusom u reprezentaciji i manjkom minutaže, no nije o svađi s izbornikom službeno izlaziti u javnost. Pa neće ni danas.

Podsjetimo, Dalić je u reprezentativnom kampu toga popodneva novinarima rekao:

- Na utakmici s Nigerijom Nikola se zagrijavao, trebao je ući drugo poluvrijeme, ali rekao je da nije spreman ući jer je osjetio problem s leđima. To se isto ponovilo protiv Brazila u Engleskoj, da nije bio spreman. I trening jučer, isto je rekao da nije spreman za trening. Ja sam to mirno prihvatio. Tri puta nisi spreman, a ja trebam spremne igrače, zdrave igrače i ja sam jučer odlučio da se on vrati doma.

Kalinić je na presici na Poljudu još kratko poručio:

- Stvarno ne bih htio komentirati reprezentaciju, tema je danas Hajduk i misli su mi usmjerene samo na Hajduk. Reprezentacija igra dobro, plasirala se na Svjetsko prvenstvo i poželio bih im svu sreću. Nema samo tako nastave...

Nikola je završio reprezentativnu karijeru s 15 golova u 42 nastupa. Zahvalio se na srebrnoj medalji koju su mu poslali. A Dalić je nedugo poslije u druženju s novinarima priznao:

- Nije se javio i ne bih se vraćao na to. Nisam ponosan ni sretan, to je mrlja na mojoj karijeri, moj poraz. Ali miran sam jer sam napravio sve da do toga ne dođe. Šteta...

Najčitaniji članci