Obavijesti

Sport

Komentari 34

Kalinić za 24sata: Moje je da zabijam, a izbornik će odlučiti

Kalinić za 24sata: Moje je da zabijam, a izbornik će odlučiti
1

Nisam se još čuo s izbornikom, nadam se da ću biti zdrav i da ću se nametnuti, no važnije od toga tko igra je da mi te dvije utakmice pobijedimo, rekao nam je Kalinić

VIDEO

Nekoliko utakmica pamtit ću do kraja života, ali ova je bila doista posebna, vjerojatno najbolja koju sam ikad odigrao, rekao je jutro nakon veličanstvene pobjede Fiorentine nad Interom Nikola Kalinić, koji je u 4-1 ugradio tri gola, izborio kazneni udarac, a na njemu je napravljen i crveni karton.

Talijanski mediji natječu ste tko će smisliti najorginalniji slogan za novu zvijezdu Fiorentine. Za sada je 'Super Kale' nešto češći epitet od 'Heroj sa San Sira'. Još na terenu čestitao mu je suigrač ih juniorskih dana Hajduka Ivan Perišić te mu zaželio da dobru formu zadrži do utakmica reprezentacije.

- Perija i ja se znamo odavno, popričali smo, došao nas je pozdraviti u svlačionicu. Čestitali su mi i drugi, no nisam uspio svima odgovoriti. A i ne želim sve zasluge uzeti za sebe, ovo je zasluga cijele momčadi, ne samo moja - kazao je Kalinić.

Upravo je reprezentacija glavna tema hrvatskih medija, a Kalinića nakon sjajne predstave na San Siru svi već vide u početnoj postavi.

- Moje je da igram i zabijam, a izbornik je taj koji odlučuje tko će igrati. Nisam se još čuo s izbornikom, nadam se da ću biti zdrav i da ću se nametnuti, no važnije od toga tko igra je da mi te dvije utakmice pobijedimo i izborimo plasman na Euro.

Bez navijača će biti teško.

- Igrali smo bez publike i protiv Italije, nema nam druge, moramo se priviknuti... Šteta za poraz u Norveškoj, sad moramo dobiti i Bugarsku i Maltu, i nadati se najboljem.

Kad je reprezentacija u pitanju, Kalinić je prošao doista svašta, bio je pozivan i zaboravljan, no kad bi dobio priliku, uvijek je iskoristio. I danas se svi sjećaju njegovog gola Gruziji na Poljudu, koji je širom otvorio vrata plasmanu na Euro 2012.

- Bilo pa prošlo, nikome ništa ne zamjeram i samo gledam u budućnost - kaže Kalinić, koji uživa u Firenzi.

- Grad je prekrasan, slično je kao i kod nas. Blizu sam Splita i čim sam čuo da me zovu, pristao sam. Želio sam se okušati u jakoj ligi poput Serie A, znao sam da ćemo igrati napadački, boriti se za Europu i za sada nam je dobro krenulo. Rebić i Badelj su mi puno pomogli da se snađem, bili su pri ruci i meni i supruzi Vanji, koja brine o našem sinčiću Mateu.

Pravi hit na društvenoj mreži izazvala je fotografija Matea Kalinića, koji puže u malom Hajdukovom dresu Marija Maloče, koji je dobio na poklon.

- S Mariom sam prijatelj još iz Hajduka, supruge su nam isto prijateljice, a i Mateu se svidio dres Hajduka, stalno je u njemu - nasmijao se za kraj Kalinić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 34

VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-3:  Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!
SLAVLJE DINAMA

Rijeka - Dinamo 1-3: Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!

Dinamo je 17. put u svojoj povijesti osvojio Hrvatski kup. 'Modri' su u uzvratu finala pobijedili Rijeku golovima Sučića, Baturine i Bulata i time osvojili domaću trostruku krunu nakon što su osvojili Superkup i HNL

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?
UŽIVO OD 18 SATI

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?

Rijeka i Dinamo danas od 18 sati igraju uzvratnu utakmicu finala Kupa. Prva utakmica na Maksimiru završila je 0-0, a podsjetimo kako je na snazi pravilo gola u gostima
Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana
PAO JE DOGOVOR

Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana

Nakon sastanka s predsjednikom kluba Florentinom Pérezom kapetan "vatrenih" dogovorio je posljednje detalje novog jednogodišnjeg ugovora koji će isticati tri mjeseca prije 40. rođendana