Obavijesti

Sport

Komentari 1

Neuništivi Kanaet se vratio: Želim medalju na OI-a u Tokiju!

Neuništivi Kanaet se vratio: Želim medalju na OI-a u Tokiju!
2

Ja sam prezahvalna njima na dočeku i presretna sam. Nisam mogla suze sakriti. Imat ćemo neke turnire prije olimpijade, ali najbitnije se pripremiti za Tokio, rekla je Matea Jelić...

VIDEO

Tonii Kanaeeet, Toni Kanaeeeet, orilo je prostorijama splitske zračne luke dok je ulazio sjajni taekwondoaš koji je nastupom na Grand Slam turniru u kineskom Wuxiju izborio Olimpijske igre. Ozljede su ga 'pokosile' u tekućoj kalendarskoj godini, ali član TK Marjan se nije predavao i napravio je nevjerojatan uspjeh.

Pokretanje videa...

06:17

- Te sve ozljede su me samo ojačale. Htio sam još više stisnut i jače trenirat. Rezultiralo je sve odličnim rezultatom. Dobra je godina iza mene, obzirom na ozljede uspio sam ostvariti svoj cilj i kvalificirati se na OI. Ovo je samo jedna stepenica, želim nešto više, želim osvojiti medalju u Tokiju sljedeće godine. Jako ću trenirati i dati sve od sebe da budem spreman za OI - rekao je Kanaet.

Njega i taekwondoašicu Mateu Jelić, također članicu TK Marjan, su u splitskoj zračnoj luci dočekale brojne osobe, a među njima je bilo najviše članova njihovog kluba, njihovih prijatelja i bliskih suradnika.

- Nadam se da sljedeća godina neće biti kao ova, da će me zdravlje poslužiti i da se neću mučiti s ozljedama. Drago mi je što su me došli podržati članovi kluba, još mi je lakše trenirati kad su tu uz mene. Treneri su na prvom mjestu, bez njih ne bih mogao ništa. Oni su broj jedan razlog zašto sam ovdje i zašto sam ovo uspio ostvariti. Imamo sad pauzu dva tzjedna, ali sigurno neću ništa ne raditi, malo ću trčati po Marjanu - kazao je Kanaet koji se osvrnuo i na Mateu Jelić koja se također plasirala na OI.

- Matea Jelić se dobro borila, sve je bolja i bolja. Vjerujem da će na OI pokazati što zna, sigurno je da će osvojiti medalju, ali ne bi da čuje pa da joj stvorim presing hahaha. 

Dočekom je bila oduševljena i sjajna Matea (21) kojoj je na ulasku u zračnu luku potekla i pokoja suza radosnica nakon što su ih dočekali prijatelji i kolege.

- Cijeli dan smo strepili za Tonija tako da mi je bilo jako drago. Imala sam tad i ja borbu, pa sam mislila više o sebi, ali kad je sve završilo bila sam tako sretna što je sve završilo - rekla je Jelić, pa se okrenula dočeku:

- Ja sam prezahvalna njima i presretna sam. Nisam mogla suze sakriti. Imat ćemo neke turnire prije olimpijade, ali najbitnije se pripremiti za Tokio. Čast mi je što da idem na olimpijadu i ne želim više ništa reći - zaključila je.

Nevjerojatni Toni

Sve je počelo krajem prošle godine, kad je tri mjeseca pauzirao zbog mononukleoze, te je propustio i zadnji i finalni Grand Prix sezone, čime je ostao bez jako puno bodova važnih u utrci za OI.

Tek što se Toni Kanaet (24) vratio, zadesila ga je nova nevolja: na treningu mu je pukla dioptrijska leća i ozlijedila oko, zbog čega dva tjedna nije mogao uopće trenirati, pa se i nakon te nevolje morao vraćati u formu. I kao finale svega, na Europskom prvenstvu prošli mjesec slomio je prst ruke i na sljedeća četiri turnira (Zagreb, Pariz, Tel Aviv i EP za olimpijske kategorije u Dublinu) borio se s bandažiranim prstom.

- Skrivao sam ozljedu kako ne bih pretrpio još veću štetu.

Nakon svih tih nesreća sportska je pravda napokon prevagnula i na njegovu stranu. Pomogao mu je Rus Kramcov, koji je u finalu Grand Prixa u Kini pobijedio Korejca Namgoonga i uskratio mu odlazak na OI te zadržao Tonija na poziciji koja vodi u Tokio. Kanaet je na kraju u kategoriji do 80 kg izborio plasman na OI s 3,83 boda više od Uzbekistanca Nikite Rafaloviča. Zanimljivo, kad se Ana Zaninović plasirala na OI, prošla je za 0,7 bodova ispred Nikite Glasnović.

U Kanaetovoj kategoriji u svijetu se natječu 2074 borca, najbrojnija je, ali i jedina u kojoj se na OI u Tokiju nisu plasirali ni borac iz domovine taekwondoa, Južne Koreje, ni iz Kine.

Toni je prvi muški borac koji će predstavljati Hrvatsku na OI-ju. Sada, dakako, želi biti i prvi medaljaš. Samo da ga posluži zdravlje...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja