Obavijesti

Sport

Komentari 36

Kane i Son kao na školskom, a Lirim i 'Beli' nisu za ovu razinu

Kane i Son kao na školskom, a Lirim i 'Beli' nisu za ovu razinu
6

Zoran Mamić baš i nije imao previše opcija. S klupe je ubacio Lirima Kastratija i Iyayija Atiemwena, ali obojica su izgledala kao da ne mogu parirati ovoj razini nogometa. Titula igrača utakmice ide Harryju Kaneu

VIDEO

Nogometaši Dinama izgubili su 2-0 u prvom susretu osmine finala Europske lige od Tottenhama u Londonu. Oba gola za momčad Josea Mourinha zabio je Harry Kane, koji je ponio i titulu igrača utakmice.

Zoran Mamić baš i nije imao previše opcija. S klupe je ubacio Lirima Kastratija i Iyayija Atiemwena, ali obojica su izgledala kao da ne mogu parirati ovoj razini nogometa. Bruno Petković je pokušavao, namučio je Erica Diera, ali nije mogao sam. Tottenham je ozbiljno shvatio Dinamo, a to pokazuje i prvih 11, koje je na teren poslao Jose Mourinho.

Pogledajte video: Dinamovci u Londonu

Pokretanje videa...

Dinamo u Londonu 02:27

Tottenham, 4-2-3-1

Hugo Lloris (6,5) - Odradio posao kapetanski. Jedan pokušaj Petkovića s kraja prvog poluvremena obranio je lakoćom. Siguran kao jezikova juha nakon roditeljskog.

Serge Aurier (7) - Igrao sjajno u oba pravca. Kod drugog gola fenomenalno ubacio, a Kane je odbijanac pospremio u mrežu.

Eric Dier (6) - Namučio ga je Petković, nije bio baš uvjerljiv. Zbog jednog preoštrog starta dobio žuti karton.

Ben Davies (7) - Prema naprijed opasan, a u obrani očistio jedan opasan ubačaj ispred Kastratija.

Moussa Sissoko (6,5) - Kao na baterije. Neumoran, uspio se othrvati pritiscima Ademija i Jakića. Impresionirao nas je fizičkim kapacitetima.

Tanguy Ndombele (6,5) - Dijagonalama razvukao Dinamo. Mourinho ga je preporodio dolaskom na klupu Spursa, ponovno igra dobro, kao u Lyonu.

Eric Lamela (7,5) - Kod prvog gola Spursa prošao kroz obranu Dinama kao kroz švicarski sir. Podsjetio na sunarodnjaka Maradonu. Šteta po Zagrepčane...

Dele Alli (7) - Bio ga je pun teren. U prvom poluvremenu zavukao se među stopere i diktirao tempo igre, a u drugom je nešto više išao prema naprijed. Zrela utakmica, pokazao zašto se stvara toliki 'hype' oko njega već godinama. 

Heung-min Son (7) - Kombinirao s Kaneom kao na školskom. Baš je paklen igrač.

Harry Kane (7,5) - Zabio dva komada. Lijepo se snašao, pokazao zašto vrijedi 120 milijuna. Dakle, kao cijeli Dinamo i još malo više. Klasa i gotovo.

Ušli s klupe:

od 64. Garetha Bale (6,5) - Opasno zaprijetio Dinamu u dva navrata. Bilo bi bolje za Dinamo da se držao golfa. Još nije rekao posljednju riječ u nogometu.

od 65. Lucas Moura (6,5) - Išao kao metak, neugodan.

od 65. Steven Bergwijn (-) - Igrao premalo za ocjenu.

od 72. Pierre-Emile Hojbjerg (-) - Igrao premalo za ocjenu.

od 84. Carlos Vinicius (-) - Igrao premalo za ocjenu.

Dinamo, 4-4-2

Dominik Livaković (6,5) - Još jedna dojmljiva partija na golu Dinama, potpuno nemoćan kod oba gola. Ulijevao povjerenje svojim suigračima, bio siguran prilikom izlazaka s gola. U drugom dijelu obranio dobar pokušaj Bergwijna, ali ga je još jednom iz blizine matirao Kane.

Stefan Ristovski (6) - E, on je imao težak zadatak, na svojoj se strani morao nositi s ponajboljim igračem engleske Premier lige, hitronogim Sonom. U uvodnim minutama imao je nekoliko napadačkih izleta, ali u Londonu se ipak više bavio obrambenim zadacima. Dapače, Ristovski je u Londonu neutralizirao Sona, na tome mu - svaka čast.

Rasmus Lauritsen (5,5) - Danski branič je s Theophileom pokupio sve ubačaje Tottenhama s obje strane, ali mogao (u dva navrata) bolje reagirati kod prvog gola Tottenhama. Prvo je na centru glavom loptu odbio suparničkim igračima, pa pustio Lamelu da uđe duboko u kazneni prostor (išao zatvarati dubinu) Dinama. Imao jedan dobar pokušaj glavom, ali Sanchez ga je na vrijeme blokirao.

Kevin Theophile-Catherine (5) - I u utakmicama ovakve razine, igra dobro, pa - pogriješi. Da, ispao je kod prvog gola Tottenhama, ali taj pogodak nikako ne ide (samo) na njegovu dušu. Lamela se prelako sjurio u šesnaesterac Dinama, pa Theophilea prevario "lažnjakom" na širokom prostoru i pogodio vratnicu. No, dok za prvi gol možda i nije krivac, kod drugog je ozbiljno kiksao.

Marin Leovac (5,5) - Kvalitetno zamijenio Gvardiola na lijevom boku, zatvorio svoju stranu što je bio i prioritet u dvoboju protiv ovakvog suparnika. Dinamo je cijelu utakmicu odradio "pod ručnom", nisu se dinamovci opustili do kraja, pa je tako i Leovac samo mislio o obrani.

Kristijan Jakić (6) - Rastrčan i prilično dobar, od prve minute zaigrao bez straha, ali i previše respekta prema domaćim zvijezdama. Prava radilica u sredini terena, zaustavio Allija i oduzeo mu velik broj lopti u sredini terena. Od svih dinamovaca najviše radio, bilo ga je svugdje, zaslužio "palac gore".

Luka Ivanušec (6,5) - Jedan od najboljih u Dinamovim redovima, igrao bez grča, nije bio impresioniran cjelokupnim ambijentom. U 21. minuti šutirao preko gola, ali igrao je opušteno, driblao i bio miran s loptom u nogama. I u nastavku sjajnim dodavanjem pripremio dobru priliku Petkoviću.

Lovro Majer (5) - Nije se uspio nametnuti u sredini terena, Ndombele i Sissoko su pored njega dominirali fizičkim mogućnostima. Dinamu je nedostajala njegova kreacija, Majer je stalno bio daleko od gola, protiv ponajbolje momčadi Engleske nije pronašao dovoljno prostora za igru.

Arijan Ademi (5,5) - Ni kapetan Dinama nije odigrao jednu od boljih utakmicama, Ademi je često ostajao na širokom prostoru među brojnim veznjacima Tottenhama. Svoju je ulogu ipak solidno odradio, pretrčao kilometre, pokušavao nešto pridonijeti i napadačkoj igri "modrih". Zaradio žuti karton, ali on ga neće izbaciti iz uzvrata.

Mislav Oršić (5) - Prvi zaprijetio na utakmici, već u 1. minuti pobjegao domaćim braničima, ali slabo šutirao lijevom nogom. Osim toga nije uspio pobjeći igračima Tottenhama, pa ni iskoristiti veliki prostor iza zadnje linije domaćina. Morao se puno baviti obranom, a na to kroz HNL i nije navikao.

Bruno Petković (5,5) - U prvom dijelu jednom šutirao prema vratima Tottenhama, ali Lloris je obranio njegov šut iz daljine. Bio usamljen u napadu, okružen brojnim igračima Tottenhama. I u drugom poluvremenu je (jednom) bio opasan, lijevom nogom poslije dodavanja Ivanušeca tukao pored gola. Puno je skakao, izborio dosta prekršaja, čuvao loptu, nekoliko ih i izgubio.

Ušli s klupe:

od 64. Iyayi Atiemwen (5) - Izgubio baš puno duela. Bolje da nije ulazio.

od 64. Lirim Kastrati (5) - Rastrčao se po desnoj strani, ali nije puno toga donio.

od 78. Mario Gavranović (-) - Zaigrao u završnici utakmice, dobio priliku umjesto Petkovića, ali nije stigao ozbiljnije zaprijetiti Llorisu.

od 90. Bartol Franjić (-) - Igrao premalo za ocjenu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub