Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Kao igrač Davor Šuker svađao se za svaku kunu, a sada reže

Šuker je sa Srnom i još nekim igračima dogovorio da od premija za Europsko prvenstvo 70 posto ide savezu, a 30 posto igračima umjesto dosadašnjih 60-40

Slavko Midžor/PIXSELL
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
0 komentara

Ponovno se promijenila praksa raspodjele novca, odnosno premija nakon plasmana Hrvatske na veliko natjecanje. Prije je 60 posto novca od nagrade dobivao savez, 40 posto igrači. Lani je od nagrade za SP u Brazilu dogovorena raspodjela 50-50. Sad će savez dobiti 70, a igrači 30 posto novca.

Lani je Hrvatska za plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu dobila osam milijuna eura nagrade. Po četiri su išla HNS-u i igračima. Od igračkog je dijela dio otišao na stručni stožer.

- Lako je dijeliti kad imamo. Problem je kad nemamo što dijeliti. Igračima ide 80 posto, stožeru 20 posto. To se zna - rekao je Davor Šuker uoči Svjetskog prvenstva prošle godine. Sad je, pak, pao drugi dogovor.

Predsjednik HNS-a je s kapetanom Darijom Srnom i starijim igračima dogovorio da savezu ide 70 posto a igračima 30 posto novca. HNS će nakon toga iz svoje kvote nagraditi Antu Čačića i njegove suradnike. Poznajući praksu, nagrađen bi trebao biti i bivši izbornik Niko Kovač, kao i njegov stručni stožer. Ipak je Kovač vodio momčad u osam kvalifikacijskih kola. Primjerice, za odlazak u Brazil bio je isplaćen i Štimčev stožer.

Uefa će Hrvatsku za plasman na Europsko prvenstvo u Francusku nagraditi s 12 milijuna eura. Velik je to iznos, savez će dobiti 8,4 milijuna eura, a igrači 30 posto, 3,6 milijuna eura.

Svi bi s tim trebali biti sretni i zadovoljni. Kod igrača će se, naravno, dijeliti po sistemu zasluga i igranja. “Senatori” i oni koji su iznijeli kvalifikacije dobit će više, oni koji su igrali manje morat će se zadovoljiti i manjom premijom. Tu nema ništa sporno, ali za trenera svih trenera Ćiru Blaževića sporna je činjenica što je Davor Šuker opet išao mijenjati dogovore.

- Sam se Šuker kao igrač borio kao lud da igračima ide 40 posto premije. Izborio se za to, a sad to ruši. Pošteno i normalno bi bilo obrnuto da 60, odnosno sad 70 posto novca od premija ide igračima. Ipak su oni najzaslužniji - komentirao je Ćiro Blažević.

Jučer je održana sjednica Izvršnog odbora HNS-a. Pričalo se i o aktualnim istragama Uskoka protiv Mamića i Vrbanovića. HNS poštuje načelo da je svatko nevin dok se ne dokaže suprotno.

Naši partneri pišu
Message