Obavijesti

Sport

Komentari 13

Kao nekada: Bellator objavio popis za spektakularan turnir!

Kao nekada: Bellator objavio popis za spektakularan turnir!
1

VETERANSKA ELITA Bellator je za turnir u 2018. godini angažirao osam boraca - Fjodora, Matta Mitrionea, Franka Mira, Roya Nelsona, Rampage Jacksona, Badera, King Moa i Sonnena. Čeka nas spektakl

VIDEO

Godinama nismo imali priliku vidjeti sustav natjecanja koji je, tako reći, progurao MMA na veliku scenu. Eliminacijski turnir nekoliko boraca od kojih pobjednik postaje šampion imali smo priliku gledati u zlatnim danima PRIDE-a, a nešto slično dugo nije bilo na globalnoj MMA sceni.

Eliminacijski turnir nešto je što je svojstveno Japancima. Tako smo posljednji put takav sistem natjecanja gledali na Rizinu kada je naš Mirko Filipović osvojio turnir u 43. godini života, no, istini za volju, malo tko bi pratio taj turnir da na njemu nije nastupao Cro Cop. Mirko se sada vraća, a vraća se i sistem eliminacije - u Bellatoru.

Američka MMA promocija, koja se bok uz bok bori s najvećim UFC-em na ovaj način osigurala je veliku konkurentnost na tržištu, ali i teškaškog prvaka kojeg nema već tri godine budući da će osvajač turnira ujedno postati i prvak teške kategorije.

Već otprije vlasnik Scott Coker imao je neke sjajne ideje i zamisli, a neke od njih rezultirale su dovođenjem i otimanjem klasnih boraca UFC-u. Bellator je daleko od UFC-eve popularnosti i ne može se mjeriti po postotku uspješnosti ili zaradi, ali inovativnošću i idejama trenutno možda i prednjači vodećoj MMA promociji.

- Ovo će biti nešto što će za nas biti uistinu ikonski. Turniri su zapravo ono kako je nastao ovaj sport, a mi ćemo ovim putem spojiti osam ikona sporta u jednogodišnje natjecanje. Već u samom startu imamo neke potencijalne borbe koje ljudi već odavno žele vidjeti i nemam nikakve sumnje kako ćemo napraviti pravu stvar - rekao je Coker.

A popis boraca za turnir je uistinu i u najmanju ruku spektakularan. Na turniru će sudjelovati Fjodor Jemjeljanenko, Matt Mitrione, Frank Mir i Roy Nelson iz teške te Quinton "Rampage" Jackson, Ryan Bader, Muhammed "King Mo" Lawal i Chael Sonnen iz poluteške kategorije. Na prvi pogled odmah je jasno da se radi o 'gerijatriji', ali to nimalo ne isključuje faktor spektakularnosti. Gledat ćemo sjajne borbe s legendama ovog sporta u glavnim ulogama!

Turnir bi se trebao održati kroz više termina u 2018. godini, a krajnji pobjednik postat će prvak teške kategorije. Coker je rekao da će se uskoro znati više. Pod tim je mislio na datum prvih borbi kao i datum ždrijeba prvog kola turnira.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov
ŠTO VI MISLITE?

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici za točno tjedan dana. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju