Obavijesti

Sport

Komentari 194

Zadrov Amerikanac nokautirao igrača Splita! Nastao je kaos...

Zadrov Amerikanac nokautirao igrača Splita! Nastao je kaos...
5

Kad je već sve bilo gotovo i Zadar je imao 30 razlike na gostovanju kod Splita, zakačili su se Zadrov Knowles i Splitov Marčinković, a najdeblji kraj - nokaut - izvukao je Splitov Kalajžić

VIDEO

Sramotna tučnjava, 14 isključenih igrača te završnica susreta četiri protiv četiri igrača, a sve pri vodstvu gostiju 30 razlike?! Da, i to je moguće, dogodilo se sinoć u Splitu.

A zakuhalo se ni iz čega’ jer utakmica je bila odavno riješena, gosti su 7:02 prije kraja vodili 31 razlike. Jedan bezazleni sudar Zadranina u redovima Splita Pavla Marčinkovića i zadarskog Amerikanca Prestona Knowlesa zapalio je iskru, koja se rasplamsala u neviđenu gužvu. Dvojac se najprije pogurao, potom su izmijenili udarce, a onda su s klupa prema njima utrčali svi igrači, pomoćni treneri, fizioterapeuti... Najgore je prošao Splićanin Mate Kalajžić, koga je Knowles kresnuo šakom u bradu, pa je mladi Splitov bek sletio na parket i par trenutaka ostao nepomično ležati.

POGLEDAJTE VIDEO

Prekid u Splitu.

Posted by Sport023 on 18. ožujka 2018

Na Gripama smo sinoć svjedočili nemilim scenama kakve nisu viđene deset godina, još od kad je Cibonin centar Rawle Marshall izudarao tadašnjeg igrača Splita Sinišu Štembergera i raskrvario mu lice. Sinoć na sreću nije bilo krvi na parketu, ali direkt Prestona Knowlesa, koji je na parket ‘složio’ mladog reprezentativca Matu Kalajžića, također je bio primjereniji repertoaru jednoga MMA borca nego košarkaša.

Što je najnevjerojatnije, siroti Kalajžić u cijeloj priči nije apsolutno ništa kriv. Dapače, on je bio taj koji je pokušao smiriti Pavla Marčinkovića i Prestona Knowlesa kad su počele letjeti udarci, ali na njegovu nesrećudobio je šaku u glavu.

- Otrčao sam razdvojiti Pavla i Knowlesa, ali sam naletio na njegovu šaku. Na snimci se dobro vidi da su mi ruke dolje kad sam došao do Zadrovog igrača, da ga nisam imao namjeru udariti, ali on je zamahnuo... Nije bilo potrebe za svim ovim što je bilo, ali dogodi se - kazao je Kalajžić nakon utakmice.

Strasti je primirivao i Pavle Marčinković, vjerojatno svjestan da je on sukrivac, ako ne i glavni krivac za neviđenu budalaštinu kojoj je sinoć na Gripama svjedočilo oko tisuću gledatelja te još deseci tisuća putem TV ekrana.

- Ovakvih situacija ima u gotovo svakoj utakmici, bilo je to klasično naguravanje, koje je izmaklo kontroli. Obično to suci zaustave, kazne tehničkom, ali bliski susret Knowlesa i mene zbio se nekako na brzinu, dok je igra bila u tijeku. Šteta zbog svega, nepotrebno je sve to bilo. Žao mi je što je na kraju, ni kriv ni dužan, cijenu platio Mate. Zadru čestitam na zasluženoj pobjedi - rekao je Marčinković.

Delegat utakmice prijavio je Prestona Knowlesa, koji će vjerojatno dobiti vremensku kaznu, no za sramotu koja se dogodila na Gripama svaka je kazna preblaga. Za sve koji su u njoj sudjelovali. To što je Knowles protumačio trčanje Kalajžića prema njemu kao prijetnju, ne opravdava ga za divljačko ponašanje, na koncu, sve da je i bio u pravu, zašto se nije smirio nakon što je ‘prizemljio’ beka Splita direktom u bradu, nego je nastavio s agresivnim ponašanjem i prijetnjama, čak i kad su ga okružili suigrači i pokušavali ga smiriti.

Teško je pronaći riječi kojima bi se opisala glupost koja se dogodila sinoć na Gripama, jer incident se dogodio na kraju utakmice koja je protekla bez iti jednog jedinog incidenta, u kojoj je pitanje pobjednika bilo riješeno već do poluvremena, a između dva kluba nikad nije bilo antagonizama niti neraščišćenih računa iz prošlosti.

K vragu, pa malobrojna splitska publika pozdravila je svog nekadašnjeg igrača Aramisa Naglića pljeskom na predstavljanju, baš kao što je Tornado u velikom broju navijao za svoje, kao i uvijek, dobro primljen u Splitu. U žutom su dresu igrali bivši igrači Zadra Marčinković i Špaleta, a u plavom bivši igrači Splita Kraljević, Vuković i Špralja...

‘’Glupo, jadno, nepotrebno...’’, tim su riječima nakon utakmice incident komentirali istinski ljubitelji košarke na Gripama, a vjerojatno i oni pred malim ekranima. Neugodno je bilo i dvojici trenera bilo što reći o incidentu koji je sve iznenadio.

- Žao mi je što se sve završilo na ovaj način, ali takve se stvari događaju. Bio je taj kontakt između Knowlesa i Kalajžića, Knowles mi je rekao da je to shvatio kao napad na sebe. Žao mi je što su to svi vidjeli jer je utakmica bila u izravnom prijenosu - rekao je trener Zadra Aramis Naglić.

Situacija se na parketu ipak primirila zahvaljujući iskusnijim igračima. Uslijedio je neviđeni kraj, igra četiri na četiri.

Ako nekoga nakon svega uopće zanima, pobijedio je Zadar 120-88.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

00:24

Pokretanje videa...

00:22

Pokretanje videa...

00:27
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 194
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

Modrićeva objava izazvala je delirij među navijačima Reala. Ovako ga je nahvalio Ancelotti
NEUNIŠTIV JE

Modrićeva objava izazvala je delirij među navijačima Reala. Ovako ga je nahvalio Ancelotti

Modrić je odigrao svih 90 minuta u pobjedi Real Madrida nad Barcelonom (3-2) i opet bio ključan čovjek svoje momčadi...
VIDEO Igrač Barcelone vukao je Modrića i pokušavao ga srušiti, a onda se pošteno osramotio...
KAO BRZI VLAK

VIDEO Igrač Barcelone vukao je Modrića i pokušavao ga srušiti, a onda se pošteno osramotio...

Već mjesecima se diskutira o tome hoće li hrvatski maestro ostati u Real Madridu i sljedeću sezonu. Nema više ključnu ulogu kao nekada, većinom ulazi s klupe, ali u svakoj minuti pokaže koliko vrijedi