Sport

Komentari 45

Kaos u drugoj skupini: Mađari i Slovenci 'mole' za poraz drugih

Kaos u drugoj skupini: Mađari i Slovenci 'mole' za poraz drugih

Dok se kolo prije kraja u prvoj grupi zna da u polufinale idu Hrvatska i Španjolska, u drugoj je grupi sigurni putnik u Stockholm - Norveška. Nisu sigurni ni Slovenci ni Mađari koji će morati 'navijati' jedni protiv drugih

Mađari su, ovisi s koje strane gledate, imali blagoslov i prokletstvo prije utakmice sa Švedskom. Pobijede li, ili izgube, još uvijek ne bi ovisili sami o sebi u zadnjem kolu. A sad nakon poraza od Šveđana (24-18), stvari su jasnije. U zadnjem kolu oni prvi izlaze na teren u 16 sati i moraju ganjati pobjedu protiv Portugala.

Stvari su poprilično jasne. Prvo trebaju pobijediti Portugal kako god znaju i umiju, a onda lagano tuširanje, kokice u ruke i razvijanje norveških obilježja u nadi da će Slovenija porazom od spomenutih Skandinavaca izgubiti ne samo utakmicu, već i polufinale. A dogodi li se da Slovenci uzmu bar bod Norvežanima, tu će se Mađari moći sa suzom u oku samo pozdraviti od Eura.

Jasno, Norvežani neće tek tako ući u utakmicu protiv Slovenije jer im je bitno protiv koga će igrati u polufinalu, odnosno hoće li to biti Hrvatska ili Španjolska. Zlobnici bi rekli da mogu i birati protiv koga će igrati jer je njihova utakmica na rasporedu u 18.30, dok Hrvatska protiv 'furije' izlazi na teren u 16 sati.

Pa tako će moći birati pa i možda slučajno imati loš dan protiv Slovenaca i gurnuti rukometaše 'iz Dežele' u polufinale kako bi oni imali, bar prema kladionicama i papiru, lakšeg protivnika. No, o tom, potom. U duhu sporta je razmišljati da protiv koga god igraju moraju pobijediti žele li se boriti za zlato.

Tu dolazimo do Slovenaca koji će proživljavati nešto slično kao i Mađari, samo u obrnutom redoslijedu. Prvo će sigurno na zagrijavanju jednim okom gledati utakmicu Portugala i Mađarske, a ako Portugalci dobiju, oni mogu opušteno u lov na prvo mjesto. No, pobijede li Mađari, onda Slovenci moraju dobiti  Norvežane za 1. mjesto, dok bi im za polufinale bio dovoljan i bod. 

Bilo kako bilo, Mađari ne ovise sami o sebi, a Slovenci još imaju sudbinu u svojim rukama. Rasplet počinje sutra od 16 sati

Najčitaniji članci