Obavijesti

Sport

Komentari 0

Kaos u Marseilleu: Navijači prijetili smrću i otjerali trenera

Kaos u Marseilleu: Navijači prijetili smrću i otjerali trenera

Događaji od ponedjeljka ne dopuštaju Marcelinu i njegovom stručnom stožeru da obnašaju svoje dužnosti u primjerenim uvjetima, objavio je Marseille

VIDEO

Ono što je danas PSG, to je nekada bio Marseille. Vladari francuskog nogometa, ali napravili su nešto što ni Parižani ne mogu unatoč silnim milijunima. Osvojili su Ligu prvaka. No, posljednjih godina je Marseille u debeloj sjeni mrskog rivala. Gledaju ih kako dominiraju francuskim nogometom i podižu trofeje.

Tračak nade u svjetliju budućnost je temperamentnim navijačima Marseillea prošle sezone dao hrvatski stručnjak Igor Tudor. Preporodio je momčad, borio se za naslov pa na kraju osvojio treće mjesto i osigurao kvalifikacije za Ligu prvaka. Ipak, Tudor je otišao s klupe iz osobnih razloga, a od tada je krenulo sve naopako.

FILE PHOTO: Copa del Rey - Semi Final Second Leg - Valencia v Athletic Bilbao

Naslijedio ga je Marcelino Garcia Toral, ispao je iz Lige prvaka, a u prvenstvo ušao s pobjedom i tri remija. To je razbjesnilo navijače koji su zatražili sastanak s predsjednikom kluba Pablom Longorijom pa uz prijetnje smrću mu naredili da smjeni trenera. Prestrašeni čelnik Marseillea je to i napravio, a francuski mediji pišu kako je i on pred odlaskom.

- Događaji od ponedjeljka ne dopuštaju Marcelinu i njegovom stručnom stožeru da obnašaju svoje dužnosti u primjerenim uvjetima. S obzirom na okolnosti, svi smo iznimno razočarani što se, zbog razloga koji nemaju veze sa sportom, moramo suočiti s odlaskom trenera i stručnog stožera, koji su u Marseille stigli tek 23. lipnja i potpuno su predani klubu - objavio je Marseille na svojim stranicama. Marcelino odlazi nakon svega sedam utakmica.

Rezultati nisu bili toliko loši, ali navijači nisu bili zadovoljni igrom i formom momčadi pa je glavom platio Marcelino. A uskoro bi mogao i sam Longoria. Zatražili su i njegovu ostavku, uz odlaske pojedinih članova izvršnog odbora.

Ligue 1 - RC Lens v Olympique de Marseille

Turobna atmosfera vlada oko Marseillea, klub je u rasulu, a navijači represijom i prijetnjama tjeraju strah u kosti čelnicima. Zaista je apsorudno da navijači vode klupsku politiku. Mogla bi i tamošnja policija nešto poduzeti.

Marcelino Garcia Toral je peti trener, nakon Francuza Rudija Garcije, Portugalca Andrea Villas-Boasa, Argentinca Jorgea Samapolija i Igora Tudora, otkako je vlasništvo nad OM-om u listopadu 2016. preuzeo Amerikanac Frank McCourt.

Momčad bi protiv Ajaxa trebao voditi član stručnog stožera i bivši igrač Olympiquea Jacques “Pancho” Abardonado.

POGLEDAJTE VIDEO: I PROMAŠAJ TREBA PROSLAVITI

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu