Obavijesti

Sport

Komentari 32

Kapitalac u obrani stigao je na Rujevicu! Rijeka predstavila i trenere: Nije lako Šveđanima

Kapitalac u obrani stigao je na Rujevicu! Rijeka predstavila i trenere: Nije lako Šveđanima
4

Mateo Pavlović je na Rujevici, službeno će ga kao novog stopera Rijeke vjerojatno predstaviti u srijedu, a njegov otac Luka naslijedit će Budicina na poziciji šefa omladinske škole

VIDEO

Nogometni ih Kvarner savršeno dobro poznaje i silno cijeni, ali red je bio da novi šef struke Dragan Tadić i njegov prvi suradnik Fausto Budicin budu i formalno predstavljeni javnosti (Radomir Đalović ovaj je put ostao van fokusa kamera i mikrofona uživajući u kavi na terasi klupskog kafića).

Prvi je na press-konferenciji govorio sportski direktor Robert Palikuča:

- U jako kratkom vremenu morali smo donijeti jako bitne odluke. Jesmo, pregovarali smo i sa stranim trenerima, ali na kraju smo se odlučili za: Rijeku na riječki pogon. Punu emocije i ljubavi za klub i uvjereni smo da smo povukli pravi potez.

POGLEDAJTE VIDEO: Tadić i Budicin u Rijeci

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

Tadić i Budicin preuzeli Rijeku 00:29

Što je presudilo u nedolasku Devisa Mangie?

- Nisam ja pregovarao s izbornikom Malte. Trebalo nam je vremena da posložimo neke stvari jer razmišljamo dugoročno. Odlučili smo se za naš tandem u kojem je Dragan odgovorniji. Fausto je radio u našem omladinskom pogonu, Istri, Orijentu... Dragan u inozemstvu, s našim juniorima, bio i pomoćni trener u Rijeci, radio u Dragovoljcu...

Prijelazni rok?

- Ima puno 'kretanja', ali dok nešto ne bude službeno nećemo ništa objavljivati. Bit će izlaznih transfera pa treba čekati, ail da... Predsjednik je dobro rekao da će biti još puno novih i dosta odlazaka. Jedan ode, drugi dođe. A ne da treneri imaju 40 igrača na treningu. Lepinjica u Engleskoj? Prvi put čujem.

Kako ste se sjetili Radomira Đalovića?

- Đale ima nevjerojatnu eneriju i ljubav prema klubu, sad je dobio i A licenciju. Pun je volje rad. On i Fausto duže komuniciraju, a Đalović je dio te Rijeke na riječki pogon.

Tko umjesto Budicina na čelu omladinskog pogona?

- Radili smo dugo na tome, jučer dogovorili. Objavit ćemo kroz 2-,3 dana, Ali da, u pravu ste, to će biti Luka Pavlović.

Mateo Pavlović stigao na Rujevicu

Sin Mateo sjedio je s Đalovićem na kavi. Ovo je ljeto: Pavlovića na Rujevici.

Novi šef Dragan Tadić ima 199 utakmica za Rijeku i dva osvojena kupa, jedan kao kapetan.

- Ja sam jednostavno: sretan - počeo je Tadija.

- Velika odgovornost je ovo. Hvala predsjedniku Damiru Miškoviću i cijeloj upravi. Ne moram ni govoriti koliko volim Rijeku. Emocije su na vrhuncu.

U kojem ćete sustavu igrati, kakav nogomet preferirate, koliko veliki kadar želite?

- Imat ćemo 25 igrača. Sačekat ćemo još prije odluke o sustavu, dok se momčad ne kompletira. Volim napadački nogomet, ali bez čvrste defanzive nema kvalitetnog nogometa.

Odgovornost je velika, straha nema.

- Ma kakav strah... A pritisak ima svaki trener Rijeke, ja ga namećem sam sebi. Ovo je veliki klub, velika su i očekivanja. Cilj je igrati dobar nogomet. Nitko nam nije rekao da moramo biti prvaci, ali ovako veliki klub uvijek ima velike ambicije.

Nitko bolje od vas i Fausta ne poznaje mlade igrače kojih imate jako puno na treninzima...

- Istina, ako ih tko poznaje onda smo to nas dvojica. Fausto, koji je bio šef škole, i ja koji sam prošle sezone najprije bio trener juniora, a onda u Dragovoljcu imao devet naših mladih igrača. Svi su oni pokazali potencijal i neki će sigurno biti u rosteru. Nema više mladi/stari! Ili si dobar ili nisi. Sad baš imamo naših mladih igrače i neki će sigurno dobiti šansu.

Fausto Budicin govorio je kratko:

- Drago nam je da su reakcije javnosti pozitivne.

Jako puno igrača će otići i jako puno doći. Trebat će vremena da vi i Tadić sve to uigrate.

- Naravno, ali u nogometu više ne postoji taj neki 'alibi' vremena. Mi se pripremamo maksimalno s ovim igračima koje imamo na treninzima. Jako dobro rade i to je jedino važno.

Djurgardens kao prvi protivnik u Europi? Nije mogao biti teži ždrijeb.

- Da, onako na prvu, možda i najjači protinik. Ali, vjerujte mi, nisu ni oni sretni što su izvukli Rijeku! Idemo korak po korak. Pripreme, prijateljske utakmice u Kranjskoj Gori, početak HNL-a... Bit ćemo spremni za Europu - rekao je Budicin.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener