Obavijesti

Sport

Komentari 10

Karabatić najavio klasik protiv Hrvatske. Zadnji put smo ih pobijedili u istoj dvorani...

Karabatić najavio klasik protiv Hrvatske. Zadnji put smo ih pobijedili u istoj dvorani...

Naravno da će biti jako teško, vidjeli smo da Hrvatska ima puno navijača i bit će jako vruće, a na Euru nema lakih utakmica, svaka je velika borba, kazao je Karabatić.

VIDEO

Tri zlata i jedno srebro na Olimpijskim igrama u Pekingu, Londonu, Rio de Janeiru i Tokiju, četiri zlata, jedno srebro i tri bronce na svjetskim prvenstvima te tri europska zlata i dvije bronce. Neke od medalja osvojio je pobijedivši Hrvatsku. Znate li možda o kome je riječ? 

Pokretanje videa...

Martinović nakon ozljede ramena 01:43

Riječ je, naravno, o jednom od najboljih igrača u povijesti rukometa, Nikoli Karabatiću (39). Već godinama priča se o njegovom odlasku u mirovinu, ali ovaj velikan ne odustaje. Naravno, više nije moćan i eksplozivan kao nekada, godine su učinile svoje, ali klasa ne blijedi. I dalje je nezamjenjiv u francuskoj reprezentaciji i tako će biti do Igara u Parizu gdje će se vrlo vjerojatno oprostiti od karijere.

EHF 2024 Men's European Handball Championship - Preliminary Round - Group A - France v Germany

Velike bitke je godinama vodio s Hrvatskom, bezbroj puta nas bacio u očaj, a u četvrtak od 18 sati će mu biti možda i posljednji rukometni klasik protiv naše reprezentacije. Utakmice koje su obilježile jednu rukometnu eru. Spektakl je zagarantiran, ovaj put u prvom kolu drugog kruga. 

Francuzi su prvi krug završili na prvom mjestu nakon pobjede protiv domaćina Njemačke pa su u drugi krug prenijeli dva boda. 

- Lijepo je odigrati ovakvu utakmicu, obrana plus šut 4/5 u 35 minuta. Biti u mogućnosti pobijediti u velikoj utakmici protiv Njemačke, nakon šoka koji smo napravili protiv Švicarske, gdje smo bili daleko ispod naših mogućnosti, i pritiska koji smo s tim nosili je dobra stvar, šok u kojem znamo da se od nas očekuje. Ovo je bila velika utakmica tima u kompletu, ali koliko god to lijepo bilo znamo da je to tek početak natjecanja. Sigurno da smo nakon takve utakmice puni samopouzdanja i veselimo se 
onome što slijedi - kazao je Karabatić.

EHF 2024 Men's European Handball Championship - Preliminary Round - Group A - France v Germany

Osvrnuo se na Hrvatsku.

- Naravno da će biti jako teško, vidjeli smo da Hrvatska ima puno navijača i bit će jako vruće, a na Euru nema lakih utakmica, svaka je velika borba. Imamo četiri utakmice i nadamo se ulasku u posljednja četiri - rekao je Karabatić i nije rekao ništa krivo.

Za pretpostaviti je da će to biti prava, čvrsta rukometna bitka. Obrana će dirigirati puno toga, a naše će reprezentativce nositi ogroman huk s krcatih tribina na kojima će dominirati hrvatski dresovi. 

London: Olimpijske igre 2012, rukomet polufinale, Francuska - Hrvatska

Francuzi su razbili Njemačku, ali velike probleme im je stvorila Švicarska koja im senzacionalno uzela bod. I ta utakmica je ono što zabrinjava izbornika Guillaumea Gillea i tjera ga na oprez.

- Ova pobjeda vratila nam je dobar osjećaj. Sve je bilo planirano da mi budemo žrtve, ali pružili smo vrlo dobru igru. Morali smo boriti dugo i jako da ih srušimo, stvarno su nas izazvali. Euro je složen, a nama je želja bila ići u drugi krug s dva boda. Sada imamo veću sigurnost - kazao je Gille.

Nije puno pričao o Hrvatskoj. Za njega je to utakmica kao i svaka druga. 

- Rekao sam na Euru su sve utakmice teške, bit će i ta. Puno puta smo igrali, ali svaka je utakmica uvijek novo dokazivanje.

Hrvatska pobijedila svjetske prvake Francuze i izborila olimpijske kvalifikacije

Protiv Francuske smo posljednji put igrali prije dvije godine na Euru kada su nas pobijedili 27-22, godinu dana prije toga srušili su nas i u kvalifikacijama za Olimpijske igre pa izgubili od Portugala i nas poslali doma. Krasno od njih. A znate kada smo ih zadnji put pobijedili? Bilo je to prije pet godina na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj, u Kölnu, u Lanxess Areni. Poznato? Tamo ćemo igrati u četvrtak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu