Sport

Komentari 59

Karačić i Cindrić spremni su za lov na finale! Nakon 10 godina

Karačić i Cindrić spremni su za lov na finale! Nakon 10 godina

Hrvati nam više pašu, imaju lošije golmane i imamo rješenja za njihovu obranu - rekao je Bent Svele, legenda norveškog rukometa, a Horvat i Duvnjak posebno pamte međusobne okršaje

Svibanj 2015. Kvalifikacije za Europsko prvenstvo. Norveška je stigla u Varaždin, a na klupi Hrvatske debitirao je izbornik Željko Babić. U kladionicama na pobjedu Hrvatske tečaj je bio 1,05. Otprilike kao na Barcelonu protiv Las Palmasa. Na Norvešku je tečaj bio 10, a to nisu uplaćivali ni najveći hazarderi. Bačen novac. Eto, tolika je bila razlika između ove dvije reprezentacije. Naravno, Hrvatska je pobijedila 31-25.

Danas, pet godina kasnije, stvari su se promijenile, kladionice sad vjeruju Norveškoj, a hazarderi love pobjedu Hrvatske. Norveška je mogla birati protivnika u polufinalu i izabrala je - Hrvatsku. Zašto? Pa, protiv Španjolske u posljednje 23 godine imaju omjer 0-17!

- Hrvati nam više pašu, imaju lošije golmane i imamo rješenja za njihovu obranu - rekao je Bent Svele, legenda norveškog rukometa, i time motivirao Marina Šegu.

Jer takve izjave uvijek od prozvanog izvuku najbolje. A za finale nam treba sjajni Šego.

Horvat i Duvnjak imaju posebnu priču s Norveškom. Kad smo ih pobijedili 2016. i uzeli broncu, Horvat je zabio osam golova, Duvnjak šest. Praktički su ih dobili sami. No u Parizu 2017. polufinale protiv Norvežana bio je nezaboravna trauma za Hrvate. Duvnjak je vukao momčad, a u posljednjoj sekundi, pri rezultatu 22-22, imali smo sedmerac. Loptu je uzeo Horvat. Zabije li, u finalu smo. Nažalost, Bergerud je obranio.

- Bio sam uvjeren da ću zabiti, imao sam baš dobar osjećaj. Šteta, žao mi je - rekao je Horvat.

Hrvatska deset godina čeka na finale velikog natjecanja, još tamo od 2010., kad je sve podsjećalo na današnju priču. I tad je Euro bio u Austriji, i tad smo krenuli iz Graza, i tad je na klupi bio Lino Červar.

Domagoj Duvnjak tad je bio tek 21-godišnji klinac, danas igra turnir života. S takvim Duvnjakom Hrvatska može do finala. Červarove brige došle su kraju. I Cindrić i Karačić bit će u sastavu. A to je neprocjenjivo, bez Cindre i Kare nije ista priča.

- Igrat ću i s jednom nogom ako treba! - poručio je Karačić.

Norveška na ovom Euru ima sedam pobjeda, Hrvatska šest pobjeda i remi. Nekome će danas prvi poraz biti i oproštaj od finala. Norvežani idu po svoje prvo zlato u povijesti, mi po jedino koje nam nedostaje. Dečki, čekali smo deset godina. Dajte nam taj finale...

Najčitaniji članci