Obavijesti

Sport

Komentari 28

Kardiolog otkrio zašto je Agüero morao prekinuti: Ne događa se to svakomu. Ima ožiljak na srcu

Kardiolog otkrio zašto je Agüero morao prekinuti: Ne događa se to svakomu. Ima ožiljak na srcu
6

Agüero ima maleni ožiljak na srcu, kraći od milimetra, što stvara aritmiju. Moglo je biti i puno lošije, neka ovo shvati kao opomenu, rekao je španjolski liječnik José Manuel Vegas

VIDEO

Sergio Agüero (33) oprostio se u srijedu od profesionalnog nogometa zbog problema sa srcem koje se pojavilo krajem listopada u utakmici Barcelone i Alavésa. Nakon detaljnih pregleda utvrdili su kako je imao aritmiju i kako je daljnje bavljenje sportom po njega opasno.

Kardiolog sveučilišne bolnice u španjolskom gradu Cabueñesu José Manuel Vegas objasnio je što se dogodilo sad već bivšem nogometašu.

Pokretanje videa...

Leo Messi tehnicira WC papirom 00:19

- Ova vrsta aritmije promjena je u srčanom ritmu koja može završavati srčanim zastojem u nekim slučajevima. Takva vrsta aritmije ne može se dogoditi svakom čovjeku, karakteristična je samo za sportaše koji se godinama izlažu naporima - kazao je Vegas gostujući u programu Radioestado Noche.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Agüero ima maleni ožiljak na srcu, kraći od milimetra, što stvara aritmiju. Taj problem može riješiti ugradnjom katetera i živjet će potpuno normalno, moći će se baviti sportom, ali rekreativno. Profesionalni sport je nešto drugo, a Agüero nije spreman za to. To je jedina odluka koju je mogao donijeti. Moglo je biti i puno lošije - dodao je.

FC Barcelona - Sergio Aguero Press Conference

Srećom, Agüero je zdravstvene probleme otkrio na vrijeme.

- Puno bolesti se ne mogu otkriti pregledima. To što mu se dogodilo bilo mu je upozorenje i možda mu je spasilo život - zaključio je Vegas i pozvao na sve klubove da uz teren imaju defibrilator u slučaju srčanog zastoja, što je spasilo Danca Christiana Eriksena.

Lionel Messi emotivnom je objavom zahvalio Sergiju Agüeru na karijeri koju je morao naprasno završiti zbog problema sa srcem nakon pet utakmica u Barceloni.

"Skoro cijelu karijeru igrali smo skupa, Kun... Proživjeli smo jako lijepe trenutke i one druge kojih nije bilo toliko, svi su nas oni ujedinjavali i činili više prijateljima. Nastavit ćemo ih proživljavati zajedno izvan terena", napisao je Argentinac, koji je kum Agüerovu sinu Benjaminu, i nastavio:

"S tolikom radošću nedavno si osvojio Copa Américu, ostvario silna postignuća u Engleskoj... Jako me boli vidjeti kako moraš prestati raditi ono što najviše voliš zbog onoga što ti se dogodilo. Siguran sam da ćeš i dalje biti sretan jer si osoba koja donosi sreću i oni koji te vole bit će uz tebe. Sad kreće nova faza tvog života i uvjeren sam da ćeš je proživjeti s osmijehom i nadom koju unosiš u sve."

FC Barcelona - Sergio Aguero Press Conference

"Sve najbolje u novoj fazi!!! Volim te puno, prijatelju, jako puno će mi nedostajati biti s tobom na terenu i igrati za reprezentaciju", zaključio je Leo.

Kun je na oproštajnoj presici rekao kako će sigurno ostati u nogometu, ali da se prvo želi dobro odmoriti od svega.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub