Obavijesti

Sport

Komentari 23

Karloviću svjetski rekord i meč protiv Ivana Dodiga u 2. kolu

Karloviću svjetski rekord i meč protiv Ivana Dodiga u 2. kolu
4

Ivo Karlović ušao je u povijesne knjige, zabio je 44 asa u meču na dva dobivena seta i tako izjednačio svjetski rekord Philippoussisa. Dobio je Brandsa sa 6-7, 7-5, 7-6...

VIDEO

Zašto mi nitko nije rekao da sam zabio 44 asa? Pa namjerno bih produljio meč ne bi li zabio još koji, našalio se Ivo Karlović nakon što je 6-7 (4), 7-5, 7-6 (3) pobijedio Daniela Brandsa u 1. kolu Zagreb Indoorsa.

Ivo Karlović opet je ušao u povijesne knjige, zabio je 44 asa u meču na dva dobivena seta i tako je izjednačio svjetski rekord Marka Philippoussisa. I postigao je još jedan, u prvom setu izgubio je samo jedan poen na svom servisu i izgubio set!

- To je stvarno nevjerojatan podatak - kazao je Div.

Ako je postojao "zicer na kladionici", onda je to bilo da će Div i Nijemac odigrati tie-break. Hrabriji bi stavili na tie-break trećeg seta i ne bi pogriješili.

- Kod nas dvojice jednostavno mora biti takva završnica - rekao je Div.

Ivo u prvom setu nije izgubio niti jedan poen nakon što je ubacio prvi servis, no svejedno je izgubio set. U drugom je sjajno reternirao kod 5-5, a u trećem je triler otišao do kraja. 

U posljednjem mogućem tie-breaku napravio je mini-break na startu, više nije bilo povratka za tenisača iz Bogena. Meč je trajao sat i 57 minuta, susret u kojem se Div sa Šalate nije sučelio niti s jednom break loptom u cijelom meču.

- Sigurno ću pamtiti ovaj meč, ako ništa onda po broju asova - nasmijao se Karlović.

Prijašnji njegov rekord bio je 38 asova protiv Berdycha u Baselu 2007. godine. Za ulazak u četvrtfinale igrat će protiv Ivana Dodiga. Malo je tenisača koji ne odgovaraju Divu, jedan od tih je upravo Međugorac. Jer Ivan ima 3-0 protiv Karlovića na ATP Touru, 4-0 ukupno u karijeri.

- Zašto mi ne odgovara? Ah, Ivan je dobrica, nekako mi je teško asove zabijati protiv njega. Morat ću zamisliti da je netko koga ne volim, tako da se mogu nabrijati na meč - zaključio je Ivo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti