Obavijesti

Sport

Komentari 151

Karoglan: Napravio sam trening da se Petković ne okrene, ja sam predan svom poslu...

Karoglan: Napravio sam trening da se Petković ne okrene, ja sam predan svom poslu...

Sudac je uzeo taj kriterij. Previše priča, ali ništa nije pogriješio. Lučić je imao problema s ozljedom, a Prpić ima sve da postane igračina. Pukštas je 'propao' u presingu i sve nam je palo u vodu, kaže Karoglan

VIDEO

Dinamo je u 28. kolu HNL-a pobijedio Hajduk 1-0 golom Brune Petkovića. Mislav Karoglan, trener Hajduka, bio je razočaran.

POGLEDAJTE VIDEO: Igrači Dinama u retro dresu

Pokretanje videa...

Igrači Dinama u starom dresu 00:31

- Jako težak poraz. Čestitke Dinamu na pobjedi. Ne mogu reći zasluženoj, ali to je nogomet, nekad je brutalan. Prvo poluvrijeme smo protiv vjetra spustili posjed. Imali smo velike prilike preko Marka Livaje ili Fahda Moufija. Danas smo imali pet velikih prilika, a nekad su se derbiji lomili iz jedne-dvije poluprilike. Imali smo prvo poluvrijeme sjajno otvaranje šansama Marka Livaje i Rokasa Pukštasa. Pukštas je iz nekog razloga propao u presingu na Josipa Mišića... Sve što smo radili palo je u vodu. Nogomet je igra grešaka. Vidio sam Hajduk bolji u oba poluvremena - rekao je u izjavama za televiziju nakon utakmice.

Komentar na suca?

- Uzeo je taj kriterij. Po meni previše priča, ali sudi kako sudi, nije ništa pogriješio.

Zašto nije branio Ivan Lučić? Počeo je i Dominik Prpić na stoperu.

- Lučić ima problema s ozljedom. Prpić ima sve da postane igračina. Imamo niz pehova. Darija Melnjaka izgubio sam drugi dan. Sve se u životu događa s razlogom. Te sve ozljede... Neke stvari ću ostaviti za sebe.

Na presici je Karoglan podrobnije secirao utakmicu.

Prvo poluvrijeme je bio naš da plan niz vjetar uzmemo loptu. Imali smo par prilika, ali smo primili jeftin gol. Ključna točka u pripremi utakmice je bila ne dopustiti Baturini i Petkoviću okret prema unutra, to je nedopustivo. Imao je i na čistu loptu dribling, ne znam jesu li imali još koju priliku. Mi smo imali prilike, nekad su se derbiji rješavali iz poluprilika, danas nismo... Faktor sreće nije bio na našoj strani, a nije u zadnje vrijeme nikada. 

Kako vidite rasplet za naslov?

- Jako je teška pozicija, ovo je za nas bila ključna utakmica. Dok god se igra i ima matematički prilika za naslov prvaka igrat ćemo. 

Diallo je bio jako loš, Brekala nije nitko vidio kad je ušao...?

- Imali smo mi i dobrih igrača, Prpić, Hrgović, Krovinović..., ali ne možeš Prpića i Hrgovića izložiti na istoj strani od prve minute. Oni dobivaju minutažu, oni su budućnost Hajduka i tom smjeru Hajduk mora ići. 

Što napraviti u srijedu?

- Moramo zabiti golove, derbi se igra na malo prilika, ne znam kad je Hajduk imao pet velikih prilika u derbiju. Zadnji je riješen iz jedne prilike... 

U kakvom je stanju Livaja?

- Ne znam, nemam još informaciju.

Kakvo vidite do kraja ovih osam utakmica, kako dići ekipu nakon dva poraza od Lokomotive i Dinama?

- Treba biti pošten prema momcima, odigrali su solidnu utakmicu, danas smo promašili previše šansi da bismo dobili derbi. Ne ovisimo više o sebi, moramo slaviti u svim utakmicama, a Dinamo i Rijeka moraju gubiti bodove, to je jednostavno. 

Pričate o prilikama a većina je išla preko Moufija, je li to bilo planirano?

- Naravno. Zavezali smo s Laszlom Ademija, Krovinović je imao ulogu da otvara prostor u koji je Moufi ulazio... Trener je kriv kad je sve loše i ja preuzimam odgovornost. Imao sam u dva mandata Hajduka dva loša poluvremena, u prvom mandatu drugo poluvrijeme protiv Lokomotive, a u ovom protiv Varaždina. Nije fer i korektno s moje strane da o tome govorim, ali to je tako. Meni je ključan detalj da se Baturina i Petković ne okrenu unutra, napravio sam trening za to... Ja znam koliko sam predan, a takvu, pa i još veću predanost moraju imati i igrači ako želimo biti prvaci. Neki odnosi nam se nisu smjeli dogoditi, jer ti lopta to vrati. Mi smo imali 63 posto posjeda protiv Dinama koji je jako oslonjen na loptu, ali ja preuzimam maksimalnu odgovornost, klub nam je sve osigurao, nije nam nedostajalo ni ptičjeg mlijeka, predsjednik nam je osigurao sve a ovo je na nama. 

Znači li ove riječi da su vas neki igrači razočarali?

- Ne mogu me igrači razočarati. Igrači su najbolji. Ja sam morao napraviti bolji posao, ja to tako gledam, ali se mogu pogledati u ogledalo. 

Zvučite kao čovjek koji je na odlasku?

- Najmanja stvar sam ja, to je uvijek na stolu. Htio sam reći da nam je sve osigurano. Morali smo bolje.

Split: Navija?i na tribinama prate susret Hajduka i Dinama
Problemi za Hajduk: Livaja se opet ozlijedio, evo koliko bi mogao izbivati. Otpao i Šarlija
Problemi za Hajduk: Livaja se opet ozlijedio, evo koliko bi mogao izbivati. Otpao i Šarlija
VIDEO Pogledajte prekid posta Marca Pašalića i kako je Rijeka s tri komada ispratila Rudešane
VIDEO Pogledajte prekid posta Marca Pašalića i kako je Rijeka s tri komada ispratila Rudešane
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 151
VIDEO

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu
UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real
OD 21 SAT

UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real

Želimo se izolirati od drugih stvari u ovoj utakmici. Važno je da imamo slobodu kako bi odigrali vrhunsku utakmicu. Dat ćemo sve od sebe kako bi pobijedili, znamo kakva je situacija za uzvrat, najavio je trener Bayerna