Obavijesti

Sport

Komentari 36

Kaspere, Šuker je zabijao tvom tati, zabit će i Mandžo tebi...

Kaspere, Šuker je zabijao tvom tati, zabit će i Mandžo tebi...
2

Danci imaju jako dobru obranu s kapetanom Kjaerom iz Seville te Kasperom Schmeichelom na golu i neporaženi su već 16 utakmica u nizu, još od 2016. godine. Primili su samo jedan gol na SP-u, iz penala

VIDEO

Zvižduci jednih i drugih navijača čuli su se u završnim minutama utakmice Francuske i Danske, u kojoj nitko nije niti pokušavao pobijediti. Francuzima je bod pasao za prvo mjesto u skupini, Dancima za prolaz s druge pozicije i bila je to vjerojatno najmučnija utakmica Mundijala.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

00:39

Najbolji igrač Danske je definitivno Christian Eriksen s 23 gola u 80 nastupa. Ove sezone imao je 14 golova i 12 asistencija za Tottenham. Jedan od stupova danske reprezentacije je i vratar Kasper Schmeichel, sin legendarnog vratara Petera. Imaju vrlo dobru obranu s kapetanom Kjaerom iz Seville i neporaženi su već 16 utakmica u nizu, još od 2016. godine.

World Cup - Group C - Denmark vs Australia

Uz Eriksena, zvijezdu Tottenhama, u napadu su visoki Cornelius (193 cm)  ili Nicolai Jorgensen (190 cm) iz Feyenoorda, a s klupe obično kao džoker ulazi nova Ajaxova zvijezda, još jedan Kasper - Dolberg. Tek mu je 20 godina, lani je zabio 16 golova za “kopljanike”. Izbornik im je nekadašnji norveški izbornik Age Hareide. 

Nedostaje im stoper Andreas Bjelland iz prve postave - otpao je zbog ozljede, a umjesto njega igra Andreas Christensen iz Borussije Mönchengladbach. Desno krilo Yussuf Poulsen je na ovom prvenstvu već skrivio dva penala: onaj protiv Perua pucao je Cueva i promašio cijeli gol, a protiv Australije zabio je Mile Jedinak.  

Ovo je povratak danske reprezentacije na veliku scenu nakon što su propustili dva od tri zadnja svjetska prvenstva i dva od tri nogometna Eura. Svjetsko prvenstvo u Rusiji im je peto na kojem nastupaju, najbolji rezultat im je četvrtfinale 1998.

S Dancima smo do sada igrali pet puta, a svaka momčad ima po dvije pobjede te smo jednom igrali neriješeno. Gol-razlika je na našoj strani 7-6.

Prvi puta smo s Dancima igrali na Europskom prvenstvu u Engleskoj 1996. godine u 2. kolu grupne faze. Hrvatska je na taj dvoboj došla s tri boda osvojena protiv Turske, a Dancima je trebao dobar rezultat jer su u prvom kolu igrali neriješeno protiv Portugala.

Prvo poluvrijeme završilo je bez golova, a onda je vratar Peter Schmeichel srušio Marija Stanića u šesnaestercu. Sudac je pokazao na bijelu točku, a precizan je bio Davor Šuker. Do kraja smo još dva puta zabijali. U 81. je pogodio Zvonimir Boban, a u 90. je svojim drugim golom i nezaboravnim lobom, jednim od najljepših golova u povijesti vatrenih, sve riješio Davor Šuker. 

S Dancima smo opet igrali samo godinu poslije i to u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 1998. U ožujku 1997. smo u Splitu igrali 1-1. Poveli smo u 49. golom Davora Šukera, ali je u 82. izjednačio Brian Laudrup.

U rujnu iste godine igrali smo uzvratni susret kvalifikacija u Kopenhagenu. Izgubili smo 3-1. Načeo nas je Brian Laudrup već u 15., Michael Laudrup je povećao na 2-0 u 35., a pet minuta poslije je Miklos Molnar riješio stvari. Poraz Hrvatske ublažio je Šuker.

Nakon toga s Dancima smo odigrali još dva prijateljska susreta.

Godine 1999. smo ponovno igrali u Splitu i izgubili 1-0, a srušio nas je tad Ebbe Sand. Zadnji susret s Dancima odigrali smo 2004. U Kopenhagenu smo slavili 2-1. Tomislav Šokota je prvi pogodio, na 2-0 je povisio Ivica Olić, a za Dance je gol zabio Sand.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske