Obavijesti

Sport

Komentari 10

Kastel: Osijek je najkompaktniji u ligi, a s Bjelicom sam pričao o posudbama nekih igrača...

Kastel: Osijek je najkompaktniji u ligi, a s Bjelicom sam pričao o posudbama nekih igrača...
7

Mi smo četvrta momčad drugog dijela sezone s 55 posto osvojenih bodova. Od skupine pojedinaca napravili smo ekipu, privatni interesi nekih igrača ostali su po strani, objasnilo je trener Varaždina

VIDEO

Nekadašnji suigrači iz Osijeka ovaj put u ulogama trenera na suprotnim stranama. Nenad Bjelica na klupi Osijeka i Zoran Kastel na varaždinskoj klupi. Sučelit će se danas od 18 sati.

Pokretanje videa...

Bjelica u Osijeku 02:52

Bjelica je bio kapetan nogometaša rođenih 1973. u Osijeku, a Kastel godinu dana starijih nogometaša, a u seniorima Osijeka zajedno su nakratko igrali u sezoni 1992./1993.

- Obojica smo u prvu momčad ušli 1991. godine - sjetio se Bjelica.

Kastel je dugo godina igrao za Varteks, a profesionalnu karijeru završio je u Dinamu iz Tirane. Igrao je i u niželigašima Obrešu iz Sv. Ilije i navijačkom Varteksu.

- Ma to je bilo za gušt. Da se ne udebljam – otkrio je nam je Kastel.

Danas je Kastel maksimalno, samo i isključivo fokusiran na trenerski posao.

- Nenad i ja samo se čuli u međuvremenu otkad sam posao trener Varaždina. Razgovarali smo o posudbama nekih igrača. No, svatko ima svoje brige. Oni se bore za sami vrh, a mi za ostanak - rekao je Zoran Kastel, trener Varaždina.

Dinamo i Osijek sastali se u 21. kolu HT Prve lige

On je trenersku karijeru započeo u Školi nogometa NK Varaždin. Dugo je vodio kadete, a kasnije je vodio seniore trećeligaša Graničara iz Kotoribe, ludbreške Podravine i Ivančice iz Ivanca. Jedno vrijeme bio je pomoćnik u drugoj momčadi saudijskog Al Taawona.

- Svako iskustvo dobro dođe. Ono što je važno u trenerskom poslu je konstantna edukacija i praćenje trendova. U vrijeme kad sam bio u Al Taawonu redovito sam pratio treninge Švicarca Christiana Grossa, koji je tada vodio Al Ahli i cijelo vrijeme se educirao - rekao je Kastel koji je kasnije vodio NK Varaždin u 2. HNL te je bio pomoćnik redom Branku Karačiću, Borimiru Perkoviću, Luki Bonačiću i Samiru Toplaku.

Osijek: Trener Nenad Bjelica održao konferenciju za medije

Nakon što je uprava raskinula suradnju sa Samirom Toplakom ove sezone, Kastela je, s pomoćnikom Darijom Jertecom, postavila kao prijelazno rješenje, no ostao je trajno.

- U nogometu je rezultat mjerilo svega. Iskreno, nisam se nadao da ćemo ostati trajno rješenje na klupi Varaždina. Ipak, mi smo četvrta momčad drugog dijela sezone s 55 posto osvojenih bodova. No, od skupine pojedinaca opet smo napravili ekipu. Privatni interesi nekih igrača ostali su po strani. Zbog toga smo i slavili protiv Istre 1961, jer su oni bili dobra skupina pojedinaca, a mi bolja momčad - objasnilo je Kastel, koji je pun hvale za Osijek.

Zagreb: U 16. kolu 1. HNL susreli se  Dinamo i Varaždin

- Osijek je u prošlosti također imao velikih financijskih problema i borio se za goli život, no dolaskom mađarskih investitora to je druga priča. Također, dolaskom Nenada Bjelice na klupu dobili su dimenziju više i zato se Osječani bore za prvo mjesto s Dinamom - naglasio je Kastel i najavio tešku utakmicu u Varaždinu.

- Sigurno je Osijek najkompaktnija momčad lige. Mi se borimo za goli život i svaki bod nam je važan. Imamo problema u sastavljanju početne jedanaestorice, no pokušat ćemo iznenaditi Osijek. Moramo biti agresivniji od njih jer jedino tako se možemo nadati pozitivnom ishodu - zaključio je Kastel.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići