Obavijesti

Sport

Komentari 17

'Katar igra ozbiljan, europski rukomet. Obrana mora bolje'

'Katar igra ozbiljan, europski rukomet. Obrana mora bolje'

'Ne sjećam se 2003. jer sam bio jako mali, ali ne opterećujemo se time. To je bilo onda, sad je neko drugo vrijeme i ne smijemo opušteno razmišljati' rekao je naš Marko Mamić

VIDEO

Bili smo još u nekom grču nakon Japana jer smo tražili tu prvu pobjedu, trebalo nam je malo vremena, svašta se događalo i sigurno da je to bila prekretnica u našu korist i da ćemo tako i nastaviti, započeo je Marko Mamić na konferenciji za medije nakon pobjede Hrvatske protiv Angole (28-20). 

POGLEDAJTE VIDEO: Mamić i Pešić nakon Angole

Pokretanje videa...

Hrvatski rukometaši nakon Angole 05:12

Nije to izgledalo najbolje u prvom poluvremenu, opet se mučio hrvatski napad, a Afrikanci su pronalazili pukotine u našoj obrani. Ipak, probudili su se 'kauboji do poluvremena' pa se na odmor otišlo s 12-11 za Hrvatsku. Kasnije su se naši rukometaši probudili i u obrani i u napadu pa je svoj prvi gol na SP-u zabio i Halil Jaganjac

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Ne znam zašto najave o medalji smetaju Lini. Pa nitko drugi nije doprvak Europe nego Hrvatska!
Ne znam zašto najave o medalji smetaju Lini. Pa nitko drugi nije doprvak Europe nego Hrvatska!

- Prva utakmica na tako velikom natjecanju je uvijek malo konfuzna, ali nadam se još boljemu u budućnosti. Ovdje je ipak bila borba za što bolji rezultat u grupi i to je SP. Zna se kakva je hrvatska reprezentacija i koji se igrači nalaze na mojoj poziciji, a ja sam i dalje najmlađi igrač u reprezentaciji i još moram učiti - osvrnuo se na svoj nastup.

A sad slijedi utakmica protiv Katara za prvo mjesto u skupini. Oni su pobijedili Japan 31-29 te Angolu 30-25 te su sa četiri boda trenutno prvoplasirana momčad skupine.

2021 IHF Handball World Championship - Preliminary Round Group C - Angola v Croatia

- Sigurno dobra ekipa. Igrači koji znaju igrati rukomet, a bit će to dobar ispit a našu obranu. Ako želimo napraviti neki rezultat moramo odigrati dobru utakmicu s Katarom i primiti nešto manje golova - objasnio je Mamić, a Jaganjac dodao:

- Najvažnija, a sigurno i najteža utakmica u skupini. To je ekipa s kojom smo se susretali, oni igraju ozbiljni rukomet s 'europskim dodirom'. Tu je Carol Marzo koji je odličan igrač i šuter, vuče i prodoran je. Kvalitetni su na svim pozicijama, imaju čvrstu obranu i veterana Šarića na golu koji zna 'spustiti roletu'. Bit će taktički drugačija utakmica od prve dvije jer Katar ima Valeru za trenera koji će igrati europski, španjolskim sistemom, a mi moramo prije svega obranom pokazati da smo bolji.

'Červar mladima baš ne vjeruje, a pokazali su da mogu i znaju'
'Červar mladima baš ne vjeruje, a pokazali su da mogu i znaju'

Sve to nekako podsjeća na 2003. kad su, tad još 'pakleni', otišli do kraja nakon mučenja u prve dvije utakmice. Ipak, dečki se toga teško mogu sjećati kad su bili mali - Mamić je imao devet, a Jaganjac pet godina.

- Ne sjećam se 2003. jer sam bio jako mali, ali ne opterećujemo se time. To je bilo onda, sad je neko drugo vrijeme i ne smijemo opušteno razmišljati. Moramo 100% ući u svaku utakmicu - samo je rekao Mamić.

Hrvatska pobjedom protiv Katara može završiti grupnu fazu na prvom mjestu u skupini, a postoji i mogućnost da prenese sve bodove ako Angola dobije Japan uz uvjet da slavimo protiv Katara.

- Nisam o tome razmišljao, fokusiramo se na svoju utakmicu i na ono na što možemo utjecati. Japan mi se čini ozbiljnijom ekipom od Angole, ali vidjet ćemo - zaključio je Jaganjac.

POGLEDAJTE 24 PITANJA S NIKŠOM KALEBOM:

'Kauboji' su i na trećem velikom natjecanju ostali bez jednog od ponajboljih igrača, Luke Cindrića. Kako momčad gleda na to?

- Ne mogu ja to puno komentirati, to je sastavni dio sporta. meni je samo da on ozdravi i to je to - završio je Marko Mamić.

Bilo kako bilo, Hrvatsku sad čeka posljednja utakmica u skupini C protiv Katara koja je na rasporedu u utorak, 19. siječnja, s početkom u 18 sati.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Mvumbi je i dalje zvijezda: Želi ga pola Francuske nakon SP-a
'SHAQ' MOŽE BIRATI

Mvumbi je i dalje zvijezda: Želi ga pola Francuske nakon SP-a

Znam da je ovo posao, ali sve mi je ovo novo. Ne znam još što bih rekao. Uskoro ću odlučiti gdje ću nastaviti karijeru, rekao je pivot DR Konga koji je oduševio sve na SP-u u Egiptu

Nitko ni blizu virtuozu: Balićev rekord dugo će ostati netaknut
NAKLONITE SE MAJSTORU

Nitko ni blizu virtuozu: Balićev rekord dugo će ostati netaknut

Bivši hrvatski rukometni reprezentativac šest puta zaredom našao se u najboljim postavama velikih natjecanja. Sagosen je u Egiptu mogao doći na pet, no prerano je izletio s Norvežanima
Spektakularno finale u Egiptu: Danska ponovno prvak svijeta!
NEVJEROJATNI HANSEN I LANDIN

Spektakularno finale u Egiptu: Danska ponovno prvak svijeta!

Čudesni Hansen, čudesni Landin na golu i Danska je ponovno prvak svijeta! Na koncu su presudile nijanse, ali Danci su zasluženo obranili naslov prvaka svijeta 26-24 i drugi put u povijesti uzeli zlatno odličje