Obavijesti

Sport

Komentari 30

Katarci se ne šale: Navijači, ako vas na Mundijalu uhvatimo s kokainom, slijedi smrtna kazna

Katarci se ne šale: Navijači, ako vas na Mundijalu uhvatimo s kokainom, slijedi smrtna kazna

Svi navijači koji će raditi probleme bit će istog trenutka deportirani iz Katara, a oni koje uhvatimo s kokainom sučelit će se s oštrim kaznama pa i mogućoj smrtnoj, prenijela je engleska policija stav organizatora

VIDEO

Prema konzumiranju bilo kakve vrste narkotika Katarci imaju nultu toleranciju. Kokain, koji je, kako pokazuju istraživanja, sve češći na nogometnim stadionima, Katarci namjeravaju spriječiti najoštrijim kaznama. 

- Vlasti u Kataru neće raditi iznimke za domaće niti strane državljane. Strane ambasade nemaju moć kad se radi od kaznenim djelima, pogotovo o kršenju zakona o drogama. Oni koji pokušavaju unijeti u zemlju bilo kakve narkotike, pogotovo teške poput kokaina riskiraju zatvorsku, smrtnu kaznu te novčanu kaznu do 44 tisuće funti -  objašnjava šef engleske policije Mark Roberts, koji se vratio iz Katara te prenio njihov stav.

Customs seizes 2.6 tons of cocaine in the port

U Kataru živi i radi i dosta hrvatskih državljana pa su nam prenijeli neke dojmove iz Katara pet mjeseci prije početka prvenstva.

- Droge gotovo uopće nema i o tome svi moraju voditi računa. Kad ovdje nekoga uhvate da je diler, jednostavno nestane. Ni obitelj niti prijatelji više ne čuju za njega. Zato se s drogom nitko ne zafrkava - pričao nam jedan od Hrvata koji radi u Kataru.

Doha je multikulturalni i multinacionalni grad. U jednom gradu našao se spoj cijelog svijeta, svih kutura. I ako poštujete njihove zakone, neće vam ništa nedostajati. Uostalom, tako su nam i objasnili Hrvati koji rade u Kataru: Tko poštuje Katarane i njihova pravila, bit će mu jako dobro.

World Cup 2022 - Training ground German national team in Qatar

Pravilo će vrijediti i za nogometaše. Primjerice, pokojni Diego Armando Maradona izbačen je za Svjetskog prvenstva 1994. u Sjedinjenim Državama jer je bio pozitivan na kokain. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Za ovaj pothvat potrebno je i hrabrosti: Dora svoj dom iz snova gradi na četiri kotača!
PUSTOLOVINA

Za ovaj pothvat potrebno je i hrabrosti: Dora svoj dom iz snova gradi na četiri kotača!

Zaljubljenici u takav životni stil moderni su nomadi koji pretvaraju kombije u svoje domove, a putovanja doživljavaju kao način života. Među njima je i naša sugovornica Dora, čiji se život uvelike razlikuje od života prosječnog čovjeka

Za njim ćete se okrenuti na cesti! Nije Nevera, ali ni bure ni vjetrovi mu ništa ne mogu
Automobil budućnosti?

Za njim ćete se okrenuti na cesti! Nije Nevera, ali ni bure ni vjetrovi mu ništa ne mogu

Šareno oslikani Spaček jedini je takav u Đakovu, a ulicama grada prolazi već 14 godina. Njegov vlasnik Rene Kordić kaže da ga je najdalje vozio do Češke, a jednom je prilikom u njemu povezao čak šestero ljudi
Jedina hrvatska vozačica relija
NEKE LJUBAVI SU VJEČNE

Jedina hrvatska vozačica relija

Gorana Hunić, majka, instruktorica vožnje i jedina vozačica relija u Hrvatskoj, u automobile se zaljubila još kao djevojčica, a svoj san da vozi trkaće automobile ostvarila je s 30 godina