Obavijesti

Sport

Komentari 528

Katastrofalan početak i spas u finišu: Hajduku 2-3 kod Kopra

Katastrofalan početak i spas u finišu: Hajduku 2-3 kod Kopra
1

Nogometaši Hajduka izgubili su u prvoj utakmici 2. pretkola Europske lige u Kopru 3-2. Loše su "bili" ušli u utakmicu, ali su na kraju ipak izborili aktivan rezultat...

VIDEO

Iako je njegova momčad bila osokoljena dobrim rezultatom u derbiju protiv Dinama te imala praktički domaću atmosferu na stadionu Bonifika, Damir Burić Šolta neće otići previše zadovoljan iz Slovenije, gdje je Hajduk izgubio 3-2 od Kopra u prvoj utakmici drugog pretkola Europske lige. Na kraju je još i dobro prošao.

Ako se Dinamova obrana izblamirala protiv luksemburške Fole u Ligi prvaka, zadnja linija "bilih" reagirala je još i lošije protiv osvajača slovenskog kupa, osobito na samom početku. Tri jeftino primljena gola, od kojih su dva primili nakon kornera na gotovo identičan način, Splićane su odvela u zaostatak uoči uzvrata na Poljudu sljedeći četvrtak.

Slovenci dijelili lekcije iz kornera

Aktivnije je Hajduk krenuo u utakmicu i imao šansu Maglice u petoj minuti čiji je udarac blokirao Palčič rukom, ali zbog toga nije bio sankcioniran. Koper je u sedmoj dobio prvu polupriliku iz kornera - i odmah je iskoristio. Kapetan Guberac ubacio je s lijeve strane, a Denis Halilović utrčao na prvu stativu, prevario Milovića i Kalinića i pogodio za 1-0.

Ako se taj detalj mogao nazvati tek nepažnjom u gostujućoj obrani, nova situacija deset minuta potom pokazala je da to zasigurno nije bila slučajnost. Koper je ponovno imao korner, ovaj put s druge strane kojega je izveo Galešić, a Rahmanović ulijeće na prvu stativu i zabija drugi gol za Koprane već u 17. minuti. Burić je problijedio, a Milović je mogao samo gledati u pod.

Milovićevo iskupljenje

Razdoblje loše Hajdukove igre prekinuo je Andrija Balić udarcem iz daljine koji je umalo završio u golu i ohrabrio "bile" da s više igrača krenu u napad. Nije išlo iz igre pa jest - iz prekida. Opet je to bio korner, ubacio je Ante Roguljić, a Milović se iskupio za greške kod golova i volejem smanjio zaostatak Hajduka.

Pronašao je Hajduk način kako probiti obranu domaćih, no nije iskoristio gol kako bi kontinuirano dominirao na Bonifiki. Umjesto toga, u obrani je radio nove amaterske greške. Igrala se 41. minuta kada su gosti izveli korner i zaboravili spriječiti kontru Kopra. Zaključili su je Črnigoj i Rahmanović malonogometnom kombinacijom nakon koje je Rahmanović zabio drugi gol na utakmici.

Pritisnuli su Burićevi u samoj završnici prvog poluvremena kad je Nikola Vlašić, u većem dijelu utakmice gotovo nevidljiv, pucao s desetak metara udaljenosti, ali odlični domaći golman Simčić skinuo mu je šut.

Odlični golman spašavao Koprane, Nižić ga probio

Šolta je pokušao izoštriti špicu napada početkom nastavka uvođenjem Kiša umjesto Balića. Donijelo je to određenu mobilnost prema naprijed, ali ne i prave prilike. Što zbog velike vrućine na Slovenskom primorju, zbog koje je sudac davao odmor za osvježenje u svakom poluvremenu, što zbog izmjena i brojnih prekida, nastavak utakmice prošao je u puno mirnijem tempu, bez izrazitih šansi - do finiša.

Hajduk je u samoj završnici imao dvije solidne prilike za povratak u igru golom za 3-2, ali ispriječio se Simčić. Obranio je golman Kopra udarac Caktaša iz slobodnjaka u 80. minuti i Malokua glavom pet minuta potom.

I kad se činilo da će Slovenci puni optimizma čekati uzvratnu utakmicu 23. srpnja, proradila je kombinacija - nakon kornera. Ubacio je Fran Tudor, a skočio Zoran Nižić i glavom zabio gol za važnih 3-2. Hajduk se na kraju iz Kopra vraća s aktivnim rezultatom, ali imat će Burić što prigovoriti momčadi zbog katastrofalnih reakcija u obrani.

Europska liga, 2. pretkolo, 1. utakmica:

  • Koper - Hajduk 3-2 (Halilović 7', Rahmanović 17', 41' / Milović 29', Nižić 89')
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 528
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu