Obavijesti

Sport

Komentari 42

Katastrofalni rezultati Srbije u Europi: 'Plači, srpski fudbale! A Hrvati su zavidjeli na ovome...'

Katastrofalni rezultati Srbije u Europi: 'Plači, srpski fudbale! A Hrvati su zavidjeli na ovome...'

Pet predstavnika imali su susjedi u eurokupovima, a u 28 utakmica ostvarili su samo jednu pobjedu i imali najlošije klubove Lige prvaka i Konferencijske lige. Srpski mediji tuguju

VIDEO

Crvena zvezda nije uspjela iznenaditi Manchester City u zadnjem kolu Lige prvaka (3-2), TSC Baška Topola izgubio je u četvrtak kod Olympiacosa u Europskoj ligi 5-2, Čukarički kod Genka 2-0 s igračem više u Konferencijskoj ligi. Srpski klupski nogomet potpisao je tako pravu katastrofu u Uefinim natjecanjima.

"Plači, srpski fudbale", piše portal Blic u analizi nastupa tamošnjih klubova u Europi ove sezone, nakon što je liga odličnim rezultatima omogućila izlazak pet klubova u Ligu prvaka, Europsku i Konferencijsku ligu.

Jedna pobjeda u 28 utakmica

Na kraju: totalni potop. U 28 ovosezonskih utakmica ostvarili su samo jednu pobjedu, onu Partizana protiv azerbajdžanskog Sabaha (2-0) u trećem pretkolu Konferencijske lige. Dvaput su iščupali remije kod kuće, Crvena zvezda protiv Young Boysa u Ligi prvaka (2-2) i TSC u Europskoj ligi protiv Olympiacosa (2-2).

Izgubili su čak 25 puta, Zvezda je na koncu imala najlošiji učinak od svih klubova u Ligi prvaka (jedan bod), TSC drugi najlošiji u Europskoj ligi (jedan bod), Čukarički najlošiji u Konferencijskoj ligi (bez bodova).

Partizan se od kvalifikacija oprostio uz blamažu protiv Nordsjaellanda u Danskoj (5-0), najefikasnijeg kluba Konferencijske lige koji je ispao s deset bodova i gol-razlikom 17-7. Vojvodina je izletjela još u drugom pretkolu tog natjecanja protiv ciparskog APOEL-a.

"Crvena zvezda nije bila mreža za punjenje u Ligi prvaka, ali je ipak završila posljednja. TSC je do posljednjeg kola mogao sanjati proljeće u Europi, ali je pretrpio šamarčinu otrježnjenja od ludih snova. Čukarički je zaredao dvije nule i jednu šesticu dovoljnu za krumpir u bodovima. Zbog katastrofe Partizana protiv Nordsjaellanda još bride obrazi, a Vojvodina nas nije puno ni mučila jer kao da nije htjela igrati Europu", piše Blic.

I s tako lošim rezultatom još je ispred HNL-a

Nakon svega više je bodova srpskoj ligi stiglo kao bonus za izravan plasman Zvezde u skupine Lige prvaka (četiri) nego od svih drugih utakmica ukupno (tri).

S 11. mjesta za ovu sezonu Srbija se na ljestvici koeficijenata stropoštala na 19. mjesto za sezonu 2025/26. Ruku na srce, Hrvatska je tu još lošija, zasad drži 21. mjesto, ali zbog Dinamova europskog proljeća još može napredovati.

"Vraćamo se na tvorničke postavke zbog toga što će nas opet čekati samo Konferencijska liga i jedna Liga prvaka. Jesmo li to zaslužili? Jesmo. U ovom trenutku daleko smo od mjesta kojim smo se ponosili, na kojem su nam i Hrvati zavidjeli jer su godinama bili ispred nas, a koje smo uprskali", piše Blic.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše