Sport

Komentari 163

'Kaubojske' rezerve pregazile Iran i osigurale nam 1/8 finala

'Kaubojske' rezerve pregazile Iran i osigurale nam 1/8 finala

Uvjerljivom izvedbom u drugom poluvremenu, u kojem je zabila 22, a primila samo devet golova, Hrvatska je svladala Iran 41-22 u trećem kolu rukometnog SP-a...

Ako je Slavko Goluža imao razloga sumnjati u mogućnosti rezervnih igrača pred ključne tekme katarskog SP-a, nakon duela protiv Irana više nema. Sjajno odrađene role Zlatka Horvata s 12 golova i Filipa Ivića koji je imao čak 19 obrana omogućile su Hrvatskoj laganu pobjedu nad Irancima 41-22 i osigurale prolazak u osminu finala.

Drugo poluvrijeme "kauboja" bilo je kao iz rukometnih udžbenika; zabili smo 22, a primili samo devet golova, no uvod u dominaciju Hrvatske nije bio najsjajniji, posebice petipolminutna "crna rupa" krajem prvog poluvremena, kao i početak drugog.

Sporiji početak pa Štrlekova serija za odvajanje

Iranci se nisu previše uplašili renomiranog protivnika i u prvih nekoliko minuta držali su egal, sve dok Manuel Štrlek nije istrčao tri kontre u nizu i odvojio nas na 5-2, a nakon prvog Horvatova gola u praznu mrežu iranski izbornik Borut Maček morao je zvati time-out.

Nervoza i petipolminutna "crna rupa" bez gola

Kombinirana Hrvatska s Ivićem, Sliškovićem i Horvatom u startnoj sedmorci lagano je dizala prednost do sredine prvog dijela do najvećih "+9", a onda se nervoza uvukla u naše redove između 22. i 28. minute kada nismo zabili ni gola. Igor Karačić vratio nas je na pravi kolosijek i prednost 19-13.

Približavanje Irana pa uragan rezervi

No ono što je bilo dobro loše u igri Hrvatske u prvom dijelu ponovno se pojavilo početkom nastavka. Heydarpour je u 37. istrčao kontru i zabio za 20-17, pa je Goluža morao zvati minutu odmora i vratiti na teren najjače adute Duvnjaka i Kopljara. Pokazalo se to pravim potezom pa je nakon samo pet minuta prednost opet otišla na "+6", a dvojac se vratio na klupu.

Utakmica je tu, pokazalo se, bila odlučena, pa su do kraja rezerve zauzele svjetla pozornice dvorane Duhail i donosile nam sve bolju gol-razliku. Prve golove na SP-u postigli su Luka Stepančić, Željko Musa i Jakov Gojun, a Horvat je dodao još četiri gola za konačnih 12 na svom kontu.

Osim Horvata, posebnu pohvalu zaslužuje Filip Ivić koji je besprijekorno zamijenio Mirka Alilovića i obranio čak 19 lopti. Karačić i Slišković zabili su po pet, a jedini podatak koji može zabrinuti Golužu jest 15 izgubljenih lopti, od čega deset u prvih, klimavih 30 minuta.

Protiv Makedonije za prvo mjesto

S tri čiste pobjede i gol-razlikom +24 Hrvatska je na čelu skupine B ispred Makedonije koja je svladala BiH 25-22 i također osigurala osminu finala, pa će sljedeća utakmica upravo protiv Lazarova i društva vjerojatno dati odgovor koja će momčad na kraju biti broj 1 u skupini. Utakmica se igra u srijedu u 17 sati.

SP u Kataru, skupina B, 3. kolo

Najčitaniji članci